•   Entrepreneurship and starting a hospitality business HOT1RH008-3022 22.08.2022-16.12.2022  5   (RHM31, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    • hahmottaa omat yrittäjä-valmiutensa ja ymmärtää sisäisen yrittäjyyden merkityksen
    • osaa tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia muuttuvassa toimintaympäristössä
    • osaa käyttää erilaisia ideointi- ja innovointimenetelmiä liikeidean rakentamisessa
    • tuntee erilaiset yritysmuodot
    • hallitsee yrityksen perustamisprosessin ja liiketoimintasuunnitelman laatimisen
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
    Sisältö
    Yrittäjän monet roolit ja vaatimukset; yrittäjyys ajattelu-, toiminta – ja suhtautumistapana
    • Toimintaympäristön analysointi: kansantalous, trendit, kilpailijat, sijainti
    • Yrityksen perustaminen sekä tarvittavat luvat ja sopimukset
    • Yrityksen liiketoimintasuunnitelman (tuote, markkinointi, laskelmat, henkilöstö) kehittäminen ja esittäminen kirjallisesti ja suullisesti
    • Liiketoimintakaupan sisältö ja prosessi
    • Riskien tiedostaminen ja hallinta
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Tuntee yrittäjyyteen liittyvät käsitteet.
    Hallitsee ohjattuna yrityksen perustamisprosessin.
    Tunnistaa liiketoiminnan suunnittelun tärkeyden aloittavassa yrityksessä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Kykenee reflektoimaan oppimaansa.
    Kehittää itsenäisesti yrityksen liikeideaa.
    Ymmärtää jatkuva toiminnan suunnittelun ja kehittämisen merkityksen menestyksen taustalla.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Tuntee eri liiketoimintaympäristöt ja niiden toimintatavat.
    Osaa analysoida liiketoiminnan kehittämistä eri näkökulmasta.
    Osaa kriittisesti arvioida omaa kehittymistään ja toimia sen mukaisesti.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opetus tapahtuu lähiopetuksena case harjoituksiin perustuen. Opiskelijat tekevät pienryhmissä tehtäviä vastuuopettajan sparrauksessa. Jokainen lähiopetuspäivä alkaa ohajuksella uuteen tehtävään. Coronasta johtuen opetus voidaan siirtää kokonaan tai osittain verkkoon / etätehtäviksi

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ahonen, Romero, Koskinen: Opas ravintolan liiketoimintasuunnitelman laatimiseen, Restamark
    Osterwalder 2010: Business Model Generation
    Toim. Tuulikki Holopainen 2015: Yrityksen perustamisopas, Bookwell oy
    Luennoilla jaettava projektimateriaali

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla on useita yrittäjätarinoita ja yritysesittelyjä

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojakson läpäisy perustuu hyväksytysti palautettuihin tehtäviin ja esityksiin. Opintojaksolla ei ole tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Toimintaympäristöä arvioidaan kansainvälisestä näkökulmasta.

    Ajoitus

    22.08.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Opintojaksolla suoritetaan useita case-tyyppisiä oppimistehtäviä sekä esityksiä

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 19.08.2022

    Aikataulu

    Osa 1.
    Kurssin sisältö, liikeidean kartoitus, osakeyhtiön perustaminen – perustamistoimet ja - asiakirjat
    Etätehtävä case 1 + 2.
    Osa 2.
    Osakeyhtiön perustamispaketti. Liiketoiminnan osto, vuokrasopimus, pohjapiirrustus
    Etätehtävä case 2
    Osa 3.
    Liiketoiminnnan suunnittelu
    – liiketoiminnan aloittaminen: markkinatilanne, liikeidea, liikepaikka, tilaratkaisut, vuokrasopimus
    – talouden suunnittelu: myyntiennuste, työvoimatarvesuunnitelma, kannattavuuslaskelmat, investointi / rahoitussuunnitelma, vakuutukset
    – etätehtävä case 3
    Osa 4.
    Viranomaisluvat ja ilmoitukset
    - Perustamisilmoitus, selvitys liiketoiminnan aloittamisesta, tsl.n 13§.n mukainen ilmoitus, työn alkamisilmoitus muut mahdolliset ilmoitukset (teosto, gramex terveydenhuolto yms)
    - Etätehtävä case 4
    Osa 5
    - Liikeidean esittely (case 5);raportin koonti ja luovuttaminen. Yhteenveto ja kurssiarviointi

    Ryhmä
    • RHM31
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
    a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
    b. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
    Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

    Opettaja

    Juuso Kokko

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Asteikolla 1-5. kokonaisarvosana muodostuu seuraavasti: Tehtävät 30 %, yrityksen
    toimintasuunnitelma 40 %, esitys 20 %, oppimispäiväkirja ja vertaisarviointi 10 %

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5