•   Hotel and restaurant project 3 HOT1RH004-3008 21.08.2023-15.12.2023  6   (RHM31, ...) +-
    Learning objectives
    Moduulin tavoitteena on palvelutyössä tarvittavien organisaatioiden sekä palvelutoiminnan ohjauksen organisaatioiden toiminnan hahmottaminen.
    Moduulin suoritettuaan opiskelija

    • tuntee projektitoiminnan osa-alueet ja osaa toimia projektitehtävissä
    • osaa vastata nopeisiin ja muuttuviin tarpeisin hotelli- ja ravintola-alalla
    • osaa hyödyntää liiketoimintasuunnitelmaa toiminnan kehittämisessä
    • ymmärtää oman opiskelun ja työtehtävien projektiluonteisuuden, osaa suunnitella ja organisoida omaa toimintaansa ja ajankäyttöään projektityössä
    • ymmärtää hotelli- ja ravintolaliiketoimintaympäristön vaikutuksen projektityöhön
    • osaa laatia projektiin liittyvät laskelmat
    Starting level and linkage with other courses
    Suositellaan suoritettavaksi moduulin Esimiestyö- ja kannattava liiketoiminta hotelli- ja ravintola-alalla jälkeen.
    Contents
    • Projektityöskentelyn perusteet
    • Liiketoimintasuunnitelman soveltaminen muuttuvassa toimintaympäristössä
    • Investointi- ja rahoituslaskenta
    • Kannattavuuslaskenta
    Assessment criteria
    Assessment criteria - grade 1
    • Projekti sisältää epäselvän tai puutteellisen tavoitteen. Ryhmä ei ole hallinnut projektin toteutusta. Ryhmä ei ole hyödyntänyt ohjausta tai työpajatyöskentelyä.
    • Tietoperusta tukee projektia heikosti. Lähteitä on niukasti ja ne ovat tavanomaisia, vanhentuneita tai epärelevantteja.
    • Työ tuo vähän uutta toimialalle ja/tai toimeksiantajalle.
    • Johtopäätöksiä tai toimenpidesuosituksia ei esitellä tai ne ovat perusteettomia.
    • Tietoperustaa hyödynnetään projektiin kuuluvissa suunnitelmissa heikosti.
    • Projektin laskelmat ovat on laadittu avustetusti ja/tai ne ovat puutteellisia.
    Assessment criteria - grade 3
    • Projektille on asetettu tavoite. Ryhmä on hallinnut projektin toteutuksen hyvin sekä osannut hyödyntää ohjausta tai työpajatyöskentelyä.
    • Tietoperusta tukee projektia. projektiin. Lähteitä on riittävästi, ja ne ovat ajantasaisia ja tarkoituksenmukaisia.
    • Työ tuo uutta tietoa toimeksiantajalle ja/tai toimialalle tai on toimeksiantajan hyödynnettävissä.
    • Tehdyt johtopäätökset ja toimenpidesuositukset ovat mielekkäitä. Tietoperustaa hyödynnetään suunnitelmissa osittain.
    • Projektin laskelmat on laadittu itsenäisesti ja ne ovat pääosin relevantteja.
    Assessment criteria - grade 5
    • Projekti sisältää tarkat ja yksilöidyt tavoitteet ja täsmällisesti kuvatut tehtävät. Ryhmä on hallinnut projektin toteutuksen erinomaisesti ja reagoinut muutoksiin tai ongelmatilanteisiin ajoissa oma-aloitteisesti.
    • Tietoperusta fokusoituu projektiin monipuolisesti ja perustellusti. Lähteitä on riittävästi, ja ne ovat ajantasaisia, kansainvälisiä, korkealaatuisia ja tarkoituksenmukaisia
    • Työ tuo uutta tietoa tai näkemystä toimialalle ja/tai toimeksiantajalle ja on toimeksiantajan hyödynnettävissä.
    • Johtopäätöksissä on kyetty näkemään projektikohtaiset erityispiirteet ja prosessi yleisemmällä tasolla. Johtopäätökset on kytketty liiketoimintaan, minkä ansiosta ryhmä antaa oleellisia toimenpidesuosituksia. Tietoperustaa hyödynnetään suunnitelmissa asiantuntijamaisesti.
    • Projektin laskelmat on laadittu itsenäisesti ja oikein.

    Teaching methods and instruction

    Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
    a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät monimuotototeutuksessa.
    b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
    c. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).

    Jakso toteutetaan mahdollisuuksien mukaan kehitysprojektina, jolla on toimeksiantaja ja osallistuvat opiskelijaryhmät toimivat projektiryhminä.
    Syksyllä 2023 projekti totetutetaan osana Haaga-Helian AlgoAmmatti hanketta koskien virtuaaliravintoloita.
    Ohjaajat: Terhi Oksanen-Alén, Hanna Moisio ja Nina Niemi

    Learning material and recommended literature

    Ruuska, K. 2007. Pidä projekti hallinnassa. Suunnittelu, menetelmät, vuorovaikutus. Talentum, Helsinki. luvut 1-5 ja 7.
    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajien ilmoittama tai jakama materiaali.

    Working life connections

    Opintojaksolla voidaan tehdään HH:n yhteistyökumppaneiden toimeksiannosta kehitys- tai muu projekti. Syksyllä 2023 projekti totetutetaan osana Haaga-Helian AlgoAmmatti hanketta koskien virtuaaliravintoloita.

    Campus

    Haagan toimipiste

    Exam dates and re-exam possibilities

    Ei tenttiä.

    Teaching language

    Finnish

    Internationality

    Projekti laaditaan huomioiden paikalliset, kansalliset ja kansainväliset ravintola- ja ruokatrendit

    Timing

    21.08.2023 - 15.12.2023

    Learning assignments

    1) Lyhyt raportti, jossa on ohjeistus virtuaaliravintoloille sekä yhteenvetona napakka ’huoneen taulu’ tai vastaava + kustannus-hyötyanalyysi valitulle kontekstille. Raportin liitteeksi laitetaan kannattavuuslaskelmat, joita avataan myös kirjallisesti. 2) Viimeisellä kerralla paneelikeskustelu aiheesta, jossa ryhmät esittelevät ’huoneen taulunsa’. 3) Projektityökalu ja projektiraportti (erillinen dokumentti, jonka pohja löytyy Moodlesta). 4 )Ryhmän blogi

    Enrollment

    12.06.2023 - 18.08.2023

    Content scheduling

    Lukujärjestyksen ja Moodlen mukaan.

    Groups
    • RHM31
    • BLENDED
    • CONTACT
    Alternative learning methods

    a. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
    b. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).
    c) AHOT: Opiskelija voi saada aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustetuksi suorittamalla opintojaksosta näytön: yhteys ohjaajaan.

    Teachers

    Hanna Moisio, Nina Niemi, Terhi Oksanen-Alén

    Seats

    15 - 40

    Further information

    Moduuli arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
    Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5

    40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

    Degree Programme

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    R&D proportion

    1.00 cr

    Virtual proportion

    1.00 cr

    Evaluation scale

    H-5