•   Food and Nutrition HOS011AS2A-3004 13.01.2025-16.05.2025  5   (RRB3HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Arvioida omaa ruoankäyttöään ja ravinnonsaantiaan, Tiedostaa ruoan merkityksen osana hyvinvointia, Suunnitella ravitsemuksellisesti monipuolisia aterioita, Ottaa huomioon ravitsemukseen liittyvät eritystarpeet, Kriittisesti arvioida ravitsemusviestintää
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruoka ja hyvinvointi, Ruoka elämän eri vaiheissa, Erilaiset ruokavaliot, Yleiset ravitsemussuositukset meillä ja muualla, Ruoka & media
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa mitata ja arvioida omaa ruoankäyttöään sekä verrata ravinnonsaantia kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Ymmärtää kansallisten ravitsemussuositusten tarkoituksen. Ymmärtää ravitsemuksen roolin osana hyvinvointia. Osaa suunnitella ravitsemuksellisesti monipuolisia aterioita. Tunnistaa erilaisia ravitsemukseen liittyviä erityistarpeita. Tunnistaa ravitsemusvietintään liittyviä tekijöitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa mitata ja kattavasti arvioida omaa ruoankäyttöään sekä verrata ravinnonsaantia kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Ymmärtää kansallisten ravitsemussuositusten tarkoituksen sekä kansanravitsemuksen merkityksen. Osaa arvioida ravitsemuksen roolia osana hyvinvointia. Osaa suunnitella monipuolisia aterioita erilaiset ravitsemukselliset erityistapeet huomioiden. Osaa arvioida ravitsemusviestintään liittyviä tekijöitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa mitata ja perusteellisesti arvioida omaa ruoankäyttöään sekä verrata ravinnonsaantia kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Ymmärtää kansallisten ravitsemussuositusten tarkoituksen sekä osaa arvioida kansanravitsemuksellista merkitystä. Osaa perustellen arvioida ravitsemuksen roolia osana hyvinvointia. Osaa suunnitella monipuolisia aterioita erilaiset ravitsemukselliset erityistapeet kattavasti huomioiden. Osaa kriittisesti arvioida ravitsemusviestintää.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentti 14.4.
    Uusintatentti 12.5.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 16.05.2025

    Oppimistehtävät

    Kurssitehtävät: Ravitsemusaiheiset esitykset, paritehtävä 10 p. Ruokalistasuunnittelu, yksilötehtävä 20 p. Ruokavalion arviointi, yksilötehtävä 20 p. Ravitsemustiedon tentti, yksilötehtävä 30 p. Ruoka ja media -tehtävä, paritehtävää 10 p. Arvioitavat tuntitehtävät: Hampurilaistehtävä, yksilötehtävä 5 p. Menun muokkaaminen erityisruokavalioon soveltuvaksi, yksilötehtävä 5 p. Lisätehtävät Ravitsemuspassi, yksilötehtävä +5 p.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    03.02.2025 14.00 - 16.45 HA/G306

    03.03.2025 14.00 - 16.45 HA/G306

    24.03.2025 14.00 - 16.45 HA/G306

    14.04.2025 14.00 - 16.45 HA/G306

    12.05.2025 14.00 - 16.45 HA/G306

    Ryhmä
    • RRB3HA1
    • CONTACT
    • BLENDED
    Opettaja

    Saija Laitinen, Mirjami Willman, Tiina Yrjölä

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5