•   Foodservice Processes and Quality HOS010AS2A-3001 23.10.2023-15.12.2023  5   (RR3HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokalistasuunnittelun periaatteet liikeidealähtöisesti, soveltaa ruokatuotannon ydinprosesseja käytännössä, osaa ostotoiminnan perusteet, ottaa prosessilähtöisesti huomioon keittiö- ja laitesuunnittelun ammattikeittiössä, Laadun osa-alueet ja niiden mittaamisen
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Tämä opintojakso linkittyy raaka-aineesta tuotteeksi -opintojaksoon.
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokatuotantoprosessin kokonaiskuvaus ja ydinprosessit, Liikeidealähtöinen ruokalistasuunnittelu, Ostotoiminta, Keittiö- ja laitesuunnittelu eri tuotantoprosessit huomioiden, Laadun osa-alueet ja mittaaminen ravintolaliiketoiminnassa.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa kuvata ruokatuotantoprosessin kokonaiskuvan ja tuotannon ydinprosessit liikeidealähtöisesti, osaa ruokalistasuunnittelun perusteet, ymmärtää raaka-aineiden valmistusasteen merkityksen laadun, kannattavuuden, ostotoiminnan sekä keittiösuunnittelun kannalta. Osaa kuvata laadun osa-alueet ja asiakastyytyväisyyden mittaamisen merkityksen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa hyödyntää tuotantomenetelmiä pohjautuen eri liikeideoihin ja ruokalistoihin. Ymmärtää ja osoittaa riippuvuussuhteet raaka-aineiden, henkilöstö- ja laiteresurssin sekä kannattavuuden suhteen. Osaa eritellä ja arvioida laadun osa-alueita sekä ymmärtää asiakastyytyväisyyden mittaamisen merkityksen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa monipuolisesti ja perustellen kuvata ruokatuotantoprosessin kokonaiskuvan ja arvioda siihen vaikuttavien tekijöiden riippuvuussuhteita. Osaa arvioida kriittisesti kannattavuuden ja laadun välisiä sidoksia. Osaa kattavasti hyödyntää laatukäsitteen eri osa-alueita sekä ymmärtää laadun mittaamisen merkityksen. Osaa kehittää laadun mittaamisen käytettäviä menetelmiä.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
    Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
    Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit

    Työelämäyhteydet

    Case-esimerkkejä työelämästä

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tiistai 12.12. Laatutentti 11.30-12.30
    Keskiviikko 13.12. Prosessit-tentti

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    23.10.2023 - 15.12.2023

    Oppimistehtävät

    2 tenttiä Toimeksianto ja sen raportointi

    Ilmoittautumisaika

    12.06.2023 - 20.10.2023

    Aikataulu

    vko 1 Keskiviikko 25.10. klo 9.00–14.00 G315
    Opintojakson ja tehtävien esittely
    Ruokatuotantoprosessit ja vakiointi
    Ruokalistasuunnittelu ->
    Menuanalyysi/Menu engineering
    Alustavat tiedot toimeksiannosta

    vko 2 Keskiviikko 1.11. klo 9.00–14.00 G315

    9.00-11.30
    Omavalvonta
    Asiakasturvallisuus ja Chefstein

    12.00-14.00
    Jamix-tuotannonohjaus
    RMenu tehtävänanto/Tuntitehtävä
    Ryhmäytyminen ja opintojaksotehtävän tarkka toimeksianto

    vko 3 Tiistai 7.11. Klo 11.00-13.45
    Tuotetestaus opetuskeittiössä

    Keskiviikko 8.11. klo 9.00–14.00 G315

    9.00-11.30 Laatu ja laadunhallintajärjestelmät
    12.00-14.00 Keittiösuunnittelu ja laitteet

    Perjantai 10.11. Klo 8.00-16.00
    Tuotetestauksia opetuskeittiössä

    vko 4 Keskiviikko 15.11. klo 9.00–14.00 Opetuskeittiö
    Tuotetestaukset ja maistatus toimeksiantajalle


    vko 5 Keskiviikko 22.11. klo 9.00–14.00 G315
    9.00-11.30 Palvelun laatu
    12.00-14.00 Tuotteen valmistusaste

    vko 6

    Maanantai 27.11.
    Tilaisuus 1 esivalmistelut

    Tiistai 28.11.
    Tilaisuus 1 toteutus (Aikataulu toimeksiannon edellyttämällä tavalla)

    Keskiviikko 29.11.
    Tilaisuus 2 esivalmistelu

    Torstai 30.11.
    Tilaisuus 2 toteutus (Aikataulu toimeksiannon edellyttämällä tavalla)

    vko 7 Keskiviikko 6.12. Itsenäisyyspäivä. EI OPETUSTA, Tunnit siirretty opintojaksotehtävän esivalmistelun ja toteutuksen yhteyteen

    vko 8 Tiistai 12.12. Laatutentti 11.30-12.30

    Keskiviikko 13.12. Klo 9.00-14.00 G315
    Ostotoiminta
    Ruokatuotannon prosessitentti
    Opintojaksotehtävän esitykset
    Palautekeskustelut

    Ryhmä
    • RR3HA1
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Ota tarvittaessa yhteyttä osaamista ohjaavaan opettajaan

    Opettaja

    Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5