•   Revenue Management in Accommodation and Restaurant Business HOS008AS3A-3008 19.08.2024-30.07.2025  5   (DEMO) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.
    Sisältö
    Toimintaympäristön analysointia, liiketoiminnan ennakointia ja tutkimustiedon sekä datan analysointia ja hyödyntämistä. Tuottojohtamisen merkitys ja hyöty liiketoiminnassa. Toiminnan tunnusluvut ja mittarit. Tuottojohtamisen käytännön työkaluja ja menetelmiä. Majoitus- ja ravintolapalvelujen kysyntäanalyysi ja päivittäishinnoittelu. Kysynnän hintajousto. Majoitus- ja ravintolakapasiteetin tehokas myynti.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa ja käyttää tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä ja käyttää tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    DEMO toteutuksella ei ole lähiopetusta.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Revenue Management/tuottojohtamisen kirjallisuus ja artikkelit

    Työelämäyhteydet

    DEMO opiskelijan omakohtainen työelämäkokemus.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Monivalinta etätentti laskentaosuudesta Moodlessa, arvioidaan asteikolla 1-5 ja painoarvo on 25% arvosanasta.
    Excel etätehtävä laskentaosuudesta, arvioidaan asteikolla 1-5 ja painoarvo on 25% arvosanasta.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainvälisiä esimerkkejä ja artikkeleita

    Ajoitus

    19.08.2024 - 30.07.2025

    Oppimistehtävät

    Soveltava tuottojohtamisen tehtävä joka arvoidaan asteikolla 1-5 ja painoarvo on 50% arvosanasta.

    Ilmoittautumisaika

    16.08.2024 - 16.08.2024

    Ryhmä
    • DEMO
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Lähiopetukseen osallistuminen tai opinnollistaminen.

    Opettaja

    Nina Niemi

    Paikkoja

    1 - 40

    Arviointitavat

    Arvioidaan asteikolla 1 - 5

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5