•   Product Selection in Restaurant Business HOS005AS2A-3003 20.10.2025-12.12.2025  5   (RE3HAHOSR, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa maistaa ruokia ja juomia systemaattisesti. Osaa kuvata ruokien ja juomien tyyliin, laatuun ja hintaan vaikuttavat tekijät. Tunnistaa gastronomian ja ruokakulttuurien vaikutuksen tuotevalikoimaan. Osaa kuvata ruokien ja juomien käyttötilanteet mukaan lukien ruuan ja juoman yhdistämisen alkeet.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    lähtötaso 0, ei sidonnaisuuksia
    Sisältö
    Systemaattisen maistelun periaatteet ja tuotteiden maistelu sen avulla.
    Juomatyyppien (viini, väkevät, cocktailit, olut, siideri, kahvi, tee) valmistuksen vaikutus niiden eri tyyleihin ja laatuun sekä hintaan.
    Juomien käyttötilanteet sekä ruokien ja juomien yhdistämisen periaatteet.
    Erilaiset ruokakulttuurit ravintoloissa ja niiden tyypilliset tuotteet.
    Raaka-aineiden, hankinnan ja valmistuksen vaikutus ruokien laatuun ja hintaan.
    Vastuullisuuden huomioiminen tuotevalikoiman suunnittelussa.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osoittaa kykyä maistaa tuotteita systemaattisesti. Tunnistaa keskeisiä tuotteita ja osaa kuvata niiden ominaisuuksia. Tunnistaa tuotteiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä sekä niiden käyttötapoja. Osaa nimetä erilaisia ruoka- ja juomakulttuureja.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Tunnistaa ja kuvaa keskeisten tuotteiden ominaisuuksia ja osaa erotella niiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä systemaattisen maistamisen avulla. Osaa kuvata erilaisia ruoka- ja juomakulttuureja ja ymmärtää niiden merkityksen tuotevalikoiman kokonaisuudessa. Osaa soveltaa juomien ja ruokien käyttötapoja.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Tunnistaa ja kuvaa keskeisten tuotteiden ominaisuuksia ja osaa erotella niiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä systemaattisen maistamisen avulla. Osaa tulkita erilaisia ruoka- ja juomakulttuureja ja arvioida niiden merkitystä tuotevalikoiman kokonaisuudessa. Osaa kehittää juomien ja ruokien käyttötapoja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opiskelu perustuu ohjattuun lähiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opintojaksolla jaettavat materiaalit ja Moodle-sivun aineistot

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tarkentuu opintojakson alussa

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojakso perustuu kansainvälisiin ruoka- ja juomakulttuureihin

    Ajoitus

    20.10.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Lopputehtävä juomaosiosta Lopputehtävä ruokaosioista

    Aikataulu

    Opetus tiistaisin ja torstaisin klo 11.00-13.45

    Ryhmä
    • RE3HAHOSR
    • CONTACT
    Opettaja

    Jouko Mykkänen, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5