•   Innovative Technologies in Restaurant Business HOS004AS3A-3002 18.08.2025-12.12.2025  5   (RE5HAHOSR, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut tunnistaa realistisia ja lisäarvoa tuottavia mahdollisuuksia innovatiivisen teknologian hyödyntämiseen ravintolaliiketoiminnan kontekstissa
    Ennakoi teknologian hyödyntämisen johdosta aiheutuvia operatiivisia ja strategisia haasteita ja mahdollisuuksia asiakkaan, työntekijän, ja yrityksen näkökulmasta
    Kehittää toteutuskelpoisia toimintasuunnitelmia ja strategisia tiekarttoja innovatiivisen teknologian käyttöönotosta lyhyellä- ja pitkällä aikavälillä
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ravintolasuuntautumisen tason 2 opinnot suoritettu
    Sisältö
    Tuotannonohjausjärjestelmät ravintolaliiketoiminnassa: back-of-house
    Tuotannonohjausjärjestelmät ravintolaliiketoiminnassa: front-of-house
    Verkkosivut ja mobiilisovellukset ravintolaliiketoiminnassa: käyttöliittymäsuunnittelun perusteet
    Immersiiviset teknologiat ravintolaliiketoiminnassa: AR, VR, MR, XR
    Tekoäly ja palvelurobotiikka ravintolaliiketoiminnassa: back-of-house
    Tekoäly ja palvelurobotiikka ravintolaliiketoiminnassa: front-of-house
    Digitaaliset myyntikanavat: digitaaliset alustat, virtuaaliravintolat, haamukeittiöt
    Tulevaisuuden ruokateknologia: 3d-printtaus, vaihtoehtoiset proteiinit, ml. solumaatalous
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija tunnistaa realistisia ja lisäarvoa tuottavia mahdollisuuksia innovatiivisen teknologian hyödyntämiseen ravintolaliiketoiminnan kontekstissa. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa ennakoida teknologian hyödyntämisen johdosta aiheutuvia operatiivisia ja strategisia haasteita ja mahdollisuuksia asiakkaan, työntekijän, ja yrityksen näkökulmasta. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa kehittää toteutuskelpoisia toimintasuunnitelmia ja strategisia tiekarttoja innovatiivisen teknologian käyttöönotosta lyhyellä- ja pitkällä aikavälillä. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Kontaktiopetus, joka sisältää harjoituksia ja yksilö- ja ryhmätöitä. Mikäli koet jo osaavasi tämän opintojakson tavoitteet, voit halutessasi näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajilta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Materiaalit ja tehtävät julkaistaan Moodle-alustalla kurssin alkaessa.

    Työelämäyhteydet

    Materiaali, esimerkit ja opintojaksotehtävät kytkeytyvät vahvasti toimialan olemassa oleviin ratkaisuihin ja tulevaisuuden visioihin.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojaksolla ei ole tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Luentomateriaali ja opintojaksotehtävät hyödyntävät paljon kansainvälisiä lähteitä ja case-esimerkkejä.

    Ajoitus

    18.08.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Tuntitehtävät ja opintojaksotehtävät. Ryhmätyöt ja yksilötehtävät. Kurssilla on 4 tehtävää: Tehtävä 1 (yksilötehtävä, 30p): Minä ja digitalisaatio Tehtävä 2 (tuntitehtävä, 15p): Mara-alan digitaalinen kaksonen Tehtävä 3 (tuntitehtävä, 15p): Tekoälyavustaja ravintolayritykselle Tehtävä 4 (ryhmätehtävä, 40p): Ravintola-alan digitalisaatio ennen ja tulevaisuudessa

    Aikataulu

    Lähiopetus Haagassa.

    Ryhmä
    • RE5HAHOSR
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Kysy lisätietoja kurssin opettajilta.

    Opettaja

    Pasi Tuominen, Hanna Rinne

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija tunnistaa realistisia ja lisäarvoa tuottavia mahdollisuuksia innovatiivisen teknologian hyödyntämiseen ravintolaliiketoiminnan kontekstissa. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.

    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa ennakoida teknologian hyödyntämisen johdosta aiheutuvia operatiivisia ja strategisia haasteita ja mahdollisuuksia asiakkaan, työntekijän, ja yrityksen näkökulmasta. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.

    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa kehittää toteutuskelpoisia toimintasuunnitelmia ja strategisia tiekarttoja innovatiivisen teknologian käyttöönotosta lyhyellä- ja pitkällä aikavälillä. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5