•   Food Culture HOS002RR1A-3008 13.01.2025-14.03.2025  5   (RE4HA2, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokakulttuuriin liittyvät keskeiset käsitteet, Kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, Tunnistaa erilaisia ruokakäyttäytymiseen ja trendeihin vaikuttavia tekijöitä, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet ravintolaliiketoiminnassa.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys, Suomalainen ruokakulttuuri, Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot
    Itsenäinen opiskelu
    Harjoitustyöt kontaktiopetuksessa

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 14.03.2025

    Oppimistehtävät

    Matkamessut, yksilötehtävä Suomalaisen ruokakulttuurin historia, ryhmätehtävä Ruokakulttuurin kansainvälistyminen Oppimispäiväkirja Museovierailu, yksilötehtävä Suomalainen ruokakulttuuri nyt, ryhmätehtävä Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet Sosiaalisen median vaikuttajaseuranta Oman oppimisen arviointi

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    VKO 1

    To 16.1. Kurssin esittely

    Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät Matkamessu-tehtävän esittely.

    Pe 17.1. MATKAMESSUT

    Itsenäistä työskentelyä Matkamessu-tehtävän parissa

    VKO 2

    To 23.1. Matkamessu-tehtävän läpikäynti | Suomalainen ruokakulttuuri ja tehtävän esittely

    Pe 24.1. Suomalainen ruokakulttuuri

    VKO 3

    To 30.1. Suomalainen ruokakulttuuri -tehtävien esitykset

    Pe 31.1. Ruokakulttuurin kansainvälistyminen

    VKO 4

    To 6.2. Hotelli- ja ravintolamuseo | NAM YÖK HÄH - Mistä on ruokaperinteet tehty?

    Pe 7.2. Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalintaan vaikuttavat tekijät

    VKO 5

    To 13.2. Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa

    Pe 14.2. Nykypäivän ruokakulttuuri

    HIIHTOLOMA 19.-25.2

    VKO 6

    To 27.2. Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet sekä etiketti

    Käytännön harjoitukset sekä teoria

    VKO 7

    To 6.3. Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet sekä etiketti

    Käytännön harjoitukset sekä teoria

    VKO 8

    To 13.3. Sosiaalisen median vaikuttajaseuranta -tehtävän esitykset

    Kurssin yhteenveto, opintojaksopalaute

    Pe 14.3. Oman oppimisen arviointia

    Ryhmä
    • RE4HA2
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Mirjami Willman, Hanna Rinne

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESRU Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5