•   Working within the Experience Economy HOS002RE1A-3044 12.01.2026-13.03.2026  5   (REB1HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta.
    Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia.
    Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä.
    Osaa hahmottaa palvelukonsepteja.
    Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja -myyntiä.
    Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
    Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
    Sisältö
    Elämystalouden määrittely yritystoimalana.
    Elämystalouden klusterit ja yhteistyöverkostot, alan toimijat ja työroolit. Palvelutuotteiden hahmottaminen, vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet. Alan koti- ja ulkomaiset tietolähteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja.
    Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä.
    Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa höydyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
    Osaa analysoida alan tomijoita ja verkostoja.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassa toiminnassaan.
    Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opiskelija näyttää aiemmin oppimansa näyttöraportissa kirjallisena reflektoivana esseenä. Aiemmin hankittu osaaminen voi muodostua aiemmista opinnoista, työelämän tehtävistä, harrastustoiminnasta ja niiden yhdistelmästä.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ei ennalta määrättyä oppimateriaalia.

    Työelämäyhteydet

    Opiskelija voi hyödyntää työelämäkokemuksiaan ja -osaamistaan näyttöraportissa. Opiskelijalla on vastuu myös mahdollisesti tarvittavan dokumentaation (työtodistukset, työnkuvauksen määrittelyt tms.) toimittamisesta näyttö ohjaavalle opettajalle.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä, Raportin palautus ohjaajan kanssa sovitun aikataulun mukaisesti.
    Ei uusintamahdollisuutta.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Näyttöraportin aihealueeseen sisältyy myös kansainvälinen näkökulma.

    Ajoitus

    12.01.2026 - 13.03.2026

    Oppimistehtävät

    Reflektiivisessä esseessä opiskelijan on osoitettava osaamisensa ja oma roolinsa esimerkein kuvattuna seuraavissa toiminnoissa: vieraanvaraisuus (hospitality) palvelutuotannossa elämyksellisyyden elementit ja niiden näyttäytyminen asiakkaalle palveluympäristöissä elämystalouden toimintaklusterit ja verkostot elämystalouden tunnistettu kehityskaari ja -tarve ja muutoksen mahdollistaminen Lisätietoa DEMO-toteutuksen Moodle-sivuilla.

    Aikataulu

    Opiskelija sopii näyttöraportin palautuspäivän oman kampuksensa ohjaavan opettajan kanssa.

    Haagan kampus: Maija Niemelä
    Porvoon kampus: Jaana Laaksonen

    Ryhmä
    • REB1HA1
    • DEMO
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Demo toteutus on valinnainen oppimistapa lähi-, online-, blended- ja virtuaalitoteutuksille.

    Opettaja

    Jaana Laaksonen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Raportin arviointi opintojakson arviointikriteerien mukaisesti.

    Arviointikriteeri - arvosana 1
    - Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja
    - Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita
    - Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.

    Arviointikriteeri - arvosana 3
    - Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä
    - Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita
    - Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    - Osaa hyödyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.

    Arviointikriteeri - arvosana 5
    - Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
    - Osaa analysoida alan toimijoita ja verkostoja
    - Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassatoiminnassaan
    - Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5