•   Working within the Experience Economy HOS002RE1A-3032 19.08.2024-13.12.2024  5   (REB1HA2, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta.
    Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia.
    Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä.
    Osaa hahmottaa palvelukonsepteja.
    Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja -myyntiä.
    Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
    Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
    Sisältö
    Elämystalouden määrittely yritystoimalana.
    Elämystalouden klusterit ja yhteistyöverkostot, alan toimijat ja työroolit. Palvelutuotteiden hahmottaminen, vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet. Alan koti- ja ulkomaiset tietolähteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja.
    Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä.
    Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa höydyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
    Osaa analysoida alan tomijoita ja verkostoja.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassa toiminnassaan.
    Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Toimialoihin tutustuminen
    Elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
    Alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
    Palvelukonsepteihin tutustuminen ja niiden testaus

    Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Artikkelit:

    Gentile, C., Spiller, N., Noci, G. 2007. How to Sustain the Customer Experience: An Overview of Experience Components that Co-create Value with the Customer. European Management Journal. 25, 5, s. 395-410.

    Kirjat/e-kirja:

    Karkulehto, S., Venäläinen, J. 2016. Kulttuurin arvo elämystalouden aikana. Teoksessa: Karkulehto, S., Lähdesmäki, T. & Venäläinen, J. (toim.) Elämykset kulttuurina ja kulttuuri elämyksinä. Kulttuuritutkimuksen näkökulmia elämystalouteen.

    Pine, B.J.II, Gilmore, J. 2020. The Experience Economy. Competing for Customer Time, Attention, and Money.

    Sundbo, J. & Sørensen, F. 2013. Handbook on the experience economy.

    Tarssanen, S. (toim.) 2009. Elämystuottajan käsikirja.

    Listaa saatetaan päivittää kurssin aikana.

    Työelämäyhteydet

    Esimerkit alalta Mystery Shopping Alan yrityksiin tutustuminen Oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden reflektointi

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    19.08.2024 - 13.12.2024

    Oppimistehtävät

    Oppimistehtävät ja niiden painoarvot Tehtävä 1. Mediaseuranta – 15/100 pistettä. Tehtävä 2. Tutustuminen yritykseen – 25/100 pistettä Tehtävä 3. Mystery Shopping – 25/100 pistettä Tehtävä 4. Verkostot, klusterit ja unelmien työpaikka – 35/100 pistettä 80 % tehtävistä pitää olla hyväksytysti tehtynä, jotta arvosana on mahdollista saada.

    Ilmoittautumisaika

    12.08.2024 - 16.08.2024

    Aikataulu

    Tarkka aikataulu Moodlessa

    Ryhmä
    • REB1HA2
    • BLENDED
    • CONTACT
    Opettaja

    Mona Eskola, Tiina Yrjölä

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kokonaisarvosana määräytyy seuraavalla tavalla:

    50 p tai alle 0 hylätty

    51 – 60 p 1 välttävä

    61 – 70 p 2 tyydyttävä

    71 – 80 p 3 hyvä

    81 – 90 p 4 kiitettävä

    91 – 100 p 5 erinomainen

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5