•   German for Hotel, Restaurant and Tourism Industry 6 GER1HA006-3005 24.10.2022-16.12.2022  3   (02HAAGAVV, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tunnus: GER1HA006
    Laajuus: 3 op
    Ajoitus: 1.-7. lukukausi
    Kieli: suomi / englanti
    Opintojakson taso: perusopinnot
    Opintojakson tyyppi: pakollinen tai vapaasti valittava

    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    • osaa toimia sujuvasti hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa saksan kielellä
    • toimii itsenäisesti ammattialansa kielenkäyttötilanteissa
    • ymmärtää ja osaa laatia monipuolisia liike-elämän viestejä
    • hallitsee ammatillisen erikoissanaston
    • tuntee hyvin kielialueen kulttuurin
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Saksaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 5 tai lukion lyhyt oppimäärä tai vastaavat tiedot. (Taitotaso B1 eurooppalaisen viitekehyksen asteikon mukaan.)
    Sisältö
    Sisältö

    • Harjoitellaan vaativia myynti- ja asiakaspalvelutilanteita
    • Kulttuurierojen huomioimista viestinnässä
    • Erilaiset liike-elämän viestit
    • Syvennetään oman alan sanastoa
    • Työnhaku
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Arvosana 1
    Opiskelija selviytyy välttävästi rutiininomaisissa suullisissa ja kirjallisissa kommunikaatiotilanteissa saksan kielellä. Opiskelija hallitsee yleisimmän ammattialan sanaston ja fraasit. Opiskelija osaa keskustella jonkin verran toimialaan liittyvistä aiheista.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Arvosana 3
    Opiskelija selviytyy hyvin rutiininomaisissa suullisissa ja kirjallisissa kommunikaatiotilanteissa saksan kielellä. Opiskelija hallitsee ammattialan sanaston ja fraasit. Opiskelija osaa keskustella toimialaan liittyvistä aiheista.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Arvosana 5
    Opiskelija selviytyy sujuvasti erilaisissa suullisissa ja kirjallisissa työelämän kommunikaatiotilanteissa saksan kielellä. Opiskelija hallitsee hyvin ammattialan espanjan sanaston ja fraasit. Opiskelija osaa keskustella sujuvasti toimialaan liittyvistä aiheista.
    Lisätiedot
    Kansainvälisyys
    Suositellaan suoritettavan ennen Erasmus-vaihtoon osallistumista saksankielisessä maassa.

    Arviointi
    Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    1) Lähiopetus
    tai
    2) Täysin isenäinen suoritus

    Lähiopetustunneilla teemme aiheeseen liittyviä harjoituksia paljon suullisesti. Itsenäiseen työskentelyyn kuuluu kotitehtävien sekä oppimistehtävien tekeminen. Itsenäisen työskentelyn tueksi on tarjolla digitaalisia sovelluksia.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opetuksen yhteydessä jaettava materiaali

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla harjoitetaan arkikielen lisäksi opiskelu- ja työelämään liittyvää saksan kielen sanastoa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentti on viimeisellä lähiopetuskerralla. Uusintatentit Haaga-Helian uusintatenttipäivinä, ks. ilmoittautumisohjeet MyNetissä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Suositellaan suoritettavan ennen Erasmus-vaihtoon osallistumista saksankielisessä maassa.

    Ajoitus

    24.10.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Ilmoitetaan Moodlessa.

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 21.10.2022

    Aikataulu

    Ks. Lukkarikone

    Ryhmä
    • 02HAAGAVV
    • BLENDED
    • 3AMK
    • CAMPUS22S
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    1) Lähiopetus
    tai
    2) Täysin isenäinen suoritus

    Lähiopetustunneilla teemme aiheeseen liittyviä harjoituksia paljon suullisesti. Itsenäiseen työskentelyyn kuuluu kotitehtävien sekä oppimistehtävien tekeminen. Itsenäisen työskentelyn tueksi on tarjolla digitaalisia sovelluksia.

    Opettaja

    Sirpa Kajarinne

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5