•   German for Hotel, Restaurant and Tourism Industry 2 GER1HA002-3015 24.10.2022-16.12.2022  3   (02HAAGAVV, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tunnus: GER1HA002
    Laajuus: 3 op
    Ajoitus: 1.-7. lukukausi
    Kieli: suomi / englanti
    Opintojakson taso: perusopinnot
    Opintojakson tyyppi: pakollinen tai vapaasti valittava

    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    • osaa toimia yksinkertaisissa hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa saksan kielellä
    • osaa kertoa yksinkertaisesti Suomesta
    • tuntee ammatillista sanastoa
    • tuntee kielialueen kulttuuria
    • ymmärtää kielen keskeisimpiä rakenteita
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Saksaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1 tai vastaavat tiedot.
    Sisältö
    Sisältö

    • Ammatillisia kielenkäyttötilanteita
    • Erilaisia vuorovaikutustilanteita
    • Oman alan sanaston opiskelua
    • Kulttuurierojen huomioimista viestinnässä
    • Lisää kielen perusrakenteita
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Arvosana 1
    Opiskelija kykenee ymmärtämään välttävällä tasolla yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä sekä välittämään niitä vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja / tai ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija tunnistaa yksinkertaisia rakenteita ja usein käytettyjä ilmauksia erilaisissa kielenkäyttötilanteissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Arvosana 3
    Opiskelija kykenee hyvin ymmärtämään yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä sekä välittämään niitä vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta hyvällä tasolla. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Arvosana 5
    Opiskelija kykenee ymmärtämään erinomaisesti yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä sekä välittämään niitä onnistuneesti vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat yksinkertaisten rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta erittäin hyvällä tasolla. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa uusiin, yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin.
    Lisätiedot
    Kansainvälisyys
    Suositellaan suoritettavan ennen Erasmus-vaihtoon osallistumista saksankielisessä maassa.

    Arviointi
    Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    1) Lähiopetus
    tai
    2) Täysin itsenäinen suoritus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Arja Blanco - Pauli Kudel. Freut mich 1. Otava.

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla harjoitetaan arkikielen lisäksi opiskelu- ja työelämään liittyvää saksan kielen sanastoa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentti on viimeisellä lähiopetuskerralla. Uusintatentit Haaga-Helian uusintatenttipäivinä, ks. ilmoittautumisohjeet MyNetissä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Suositellaan suoritettavan ennen Erasmus-vaihtoon osallistumista saksankielisessä maassa.

    Ajoitus

    24.10.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Ilmoitetaan Moodlessa.

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 21.10.2022

    Aikataulu

    Ks. Lukkarikone

    Ryhmä
    • 02HAAGAVV
    • BLENDED
    • 3AMK
    • CAMPUS22S
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    1) Lähiopetus
    tai
    2) Täysin isenäinen suoritus
    Lähiopetustunneilla teemme aiheeseen liittyviä harjoituksia paljon suullisesti. Itsenäiseen työskentelyyn kuuluu kotitehtävien sekä oppimistehtävien tekeminen. Itsenäisen työskentelyn tueksi on tarjolla digitaalisia sovelluksia.

    Opettaja

    Sirpa Kajarinne

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Tuntityöskentely
    Itsenäiset tehtävät
    Tentti

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5