•   Gastronomy of French FRE009AS2A-3002 25.03.2024-17.05.2024  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opiskelija pystyy tulkitsemaan sanakirjaa apuna käyttäen ranskankielisiä ruokalistoja ja reseptejä sekä tuntee alan terminologiaa, joka on omaksuttu ranskasta suomeen.
    Opiskelija tutustuu syvällisesti Ranskan ruokakulttuuriin sekä Ranskan eri maakuntien ruoka- ja juomaerikoisuuksiin.
    Harjoitellaan klassisten ruokalajien ja tunnetuimpien viinien nimien oikeaa ääntämistä.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan ranskan alkeisopintojaksojen tueksi ja opiskelijoille, joilla on jonkun verran aikaisempia ranskan opintoja.
    Sisältö
    Ranskan kulttuurilliset alueet gastronomian näkökulmasta: ruuat, raaka-aineet, juomat.
    Ruokalistoissa ja ravintolasanastossa käytettävän ranskan sanaston muodostuminen.
    Resepteissä käytettävä kieli.
    Ääntämisharjoituksia.
    Tiedonhakua ranskalaisista lähteistä.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa nimetä keskeisimmät klassikkoruoat ja viinialueet ranskaksi. Osaa hakea tietoa ranskalaisesta ruokakulttuurista verkkolähteistä ja ammattilehdistä. Tunnistaa sali- ja keittiöhenkilökunnan ranskankieliset ammattinimikkeet. Ymmärtää ranskalaisen ruokakulttuurin merkityksen alalla.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa muokata apuneuvojen kanssa yksinkertaisia ruokalistoja ranskasta suomeksi ja ääntää ruokien ja juomien nimiä oikein. Tunnistaa tärkeimmät klassikkoruoat ja raaka-aineiden ranskankieliset vastineet. Osaa valita tarkoituksenmukaiset lähteet tiedonhakuun. Osaa esitellä ranskalaista ruokakulttuuria suomeksi.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa ääntää oikein gastronomiset termit ruokien ja juomien osalta. Osaa laatia ranskankielisen menuehdotuksen sanakirjan kanssa. Soveltaa tiedonhakuun monipuolisia lähteitä ranskankielisten ruokasivustojen, blogien, verkkosanakirjojen ja -julkaisujen sekä ammattikirjallisuuden muodossa. Osaa tulkita ranskankielistä reseptiikkaa suomeksi. Osaa analysoida ranskalaisen ruokakulttuurin ilmiöitä.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    25.03.2024 - 17.05.2024

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 22.03.2024

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RR2HA1
    Opettaja

    Catherine Metivier

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5