•   Restaurant Gastronomy FPR8RH026-3005 24.10.2022-16.12.2022  6   (02HAAGAVV, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Perehdyttää opiskelija ruokakulttuurin kiehtovaan maailmaan. Tarkastelemme ruokakulttuurin kehitystä ja sen vaikutuksia nykypäivän gastronomiseen tarjontaan. Harjaannutamme taitojamme ruoanvalmistuksessa ja salityöskentelyssä. Teemme vierailuja opintojaksolla annettaviin kohteisiin.

    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • Hallitsee erilaisten erikoisraaka-aineiden käsittelyn, valmistamisen ja tarjoilun
    • Osaa tarjota asiakkaille ravintolaelämyksiä
    • Hallitsee ravintola-alan etiketti säännöstän ja käyttäytymistavat
    • Osaa valmistaa saliruokia
    • Tuntee suomalaista ja kansainvälistä gastronomista historiaa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Vapaavalintainen opintojakso, joka liittyy ammattiosaamista syventäviin opintoihin. Opintojaksolle pääsyn vaatimuksena on ruokatuotanto 1 ja ravintolapalveluiden- ja ravintolajuomien perusteiden hyväksytty suorittaminen. Opintojakso on suunnattu restonomiopintojen 2 . ja 3. vuosikurssin opiskelijoille.
    Sisältö
    Ruokaravintolan palveluiden ja tuotteiden sovittaminen yrityksen liikeideaan ja asiakkaan tarpeisiin:
    - kansallinen ja kansainvälinen ruokakulttuuri
    - ruoan valmistaminen
    - pöydän kattaminen
    - istuma- ja tarjoilujärjestykset
    - ruokien ja juomien tarjoilu, salityöskentely
    Lisätiedot
    Kurssimaksu: opiskelija suorittaa 60 € ennen kurssin alkamista Haagan materiaalipalveluun

    Henkilömäärä kurssille: enintään 25 opiskelijaa

    Opintojaksolla tehdään tutustumiskäyntejä mahdollisuuksien mukaan ravintoloihin ja alan sidosryhmien liiketoimintaan.

    Opintojaksolla tutustutaan kansainväliseen ruokakulttuuriin ja gastronomiaan.

    Arviointi
    Hyväksytty/Täydennettävä

    - Tentti
    - Osallistuminen annettuihin vierailuihin ja tehtäviin
    - Kirjareferaatti Moodlessa (Sillanpää Merja, Säännöstelyn huvi. SKS 2002.)

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    24.10.2022 - 16.12.2022

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 21.10.2022

    Ryhmä
    • 02HAAGAVV
    • CONTACT
    Opettaja

    Heikki Ursin, Jari Karjalainen

    Paikkoja

    15 - 25

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5