Lähi- ja online-opetus ja siihen liittyvät tehtävät
Keittötyöskentely, kokeellinen ruoanvalmistus, ruoanvalmistusilmiöiden havainnointi ja raportointi
Tentit ja oppimistehtävät
Verkossa ja Moodle -alustalla suoritettavat tehtävät
Parkkinen, K. & Rautavirta, K. 2010. Utelias kokki. Elintarviketietoa ja -kemiaa ruoanvalmistajalle. Restamark. Helsinki.
Voutilainen E., Fogelholm M., Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. SanomaPro, Helsinki.
Muu opettajan jakama ja osoittama materiaali.
Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.
Haagan toimipiste
Quizit Moodlen tenttitoiminnolla tiistaisin klo 8.15 tentin suorittamisen aikana on oltava kamera päällä Zoomissa!
Ravitsemustiedon tentti 16.3.
Quizien uusinnat ravitsemustiedon tentin jälkeen.
Uusintamahdollisuus yleisenä uusintatenttipäivänä.
Suomi
Kotikansainvälisyys mahdollisten ruokatuotteiden muodossa.
17.01.2022 - 18.03.2022
1. Quizit edellisen viikon aiheista. Quizeihin tulee kysymyksiä kaikista edellisen viikon aihealueista perustuen oppikirjaan (Utelias kokki). Quizit pidetään tiistaisin klo 8.15 (max. 5 p./quiz, yhteensä max. 25 pistettä). Quiz 1. Ruoan kemiaa ja rasvat Quiz 2 Kasvikset. Quiz 3. Maito ja kananmuna Quiz 4. Kala ja liha Quiz 5. Vilja, leivonta ja sokeri 2. Ateriasuunnittelutehtävä (max. 10 p.) 3. Keittiökertojen havainnointitehtävät ja niiden raportointi (max. 30 p.) 4. Ravitsemusaiheiset esitykset (max. 5 p.) 5. Ruokapäiväkirjatehtävä (max. 10 p.) 6. Ravitsemustiedon tentti (max. 20 pistettä) 7. Ravitsemuspassin suorittaminen (Hyväksytty +5 p tenttiin) Suorita ravitsemuspassi itsenäisesti opintojakon loppuun mennessä. Palauta todistus hyväksytystä testistä Moodlen palautuskansioon viimeistään 18.3. Koko opintojakson arviointi: 40-59 pistettä: arvosana 1 60-69 pistettä; arvosana 2 70-79 pistetä: arvosana 3 80-89 pistettä: arvosana 4 90-100 pistettä: arvosana 5
03.01.2022 - 14.01.2022
Viikko 2
Ti 25.1. klo 8.15–10.45 ONLINE
Opintojakson aloitus – ravitsemuksen ja elintarviketiedon tehtävien esittely
Ruoan kemiaa
Ravintorasvat
Pe 28.1. klo 9.00–15.00 ONLINE
Tehtävien esittely
Ryhmäytyminen ja ryhmäprosessin suunnittelu
Annos- ja ateriasuunnittelu 13–15
Viikko 3
Ti 1.2. klo 8.15–10.45
Quiz 1: Ruoan kemiaa ja ravintorasvat
Ravitsemustieto: Energiaravintoaineet
Pe 4.2. klo 8.30–15.45
Kasvikset
Viikko 4
Ti 8.2. klo 8.15–10.45
Quiz 2: Kasvikset, peruna, sienet ja palkokasvit
Ravitsemustieto: Vitamiinit ja kivennäisaineet
Opiskelijoiden esitykset: Laihduttajan ruokavalio, vähähiilihydraattinen ruokavalio
Pe 11.2. klo 8.30–15.45
Maito, kananmuna
Viikko 5
Ti 15.2. klo 8.15–10.45
Quiz 3: Maito ja kananmuna
Ravitsemustieto: Ravitsemussuositukset - ruoankäyttöä koskevat yleiset suositukset
Opiskelijoiden esitykset: Kouluruokailusuositus, Työpaikkaruokailu, ml. ruokailu vuorotyössä
Pe 18.2. klo 8.30–15.45
Kala
Talviloma
Viikko 6
Ti 1.3.2021 klo 8.15–10.45
Huom! Ei Quizia.
Ruokapäiväkirjan pitäminen ja vertaaminen ravitsemussuosituksiin
Opiskelijoiden esitykset:
Lasten ruoankäyttöä koskevat suositukset
Raskaana olevia ja imettäviä koskevat ruoankäytön suositukset
Ikääntyneiden ruoankäyttöä koskevat suositukset
Liikkujan/urheilijan ruokavalio
Vähähiilihydraattinen ruokavalio
Pe 4.3. klo 8.30–15.45
Liha
Viikko 7
Ti 8.3.2021 klo 8.15–10.45
Quiz 4: Kala ja liha
Ravitsemustieto: Tavallisimmat erityisruokavaliot
Opiskelijoiden esitykset: FOD MAP-ruokavalio
Pe 11.3. klo 8.30–15.45 opetuskeittiö Nuijamies
Viljat, leivonta, leipä, leivonnaiset
Viikko 8
Ti 15.3.2021 klo 8.15–10.45
Quiz 5: Viljat, leivonta, leipä, leivonnaiset
Opiskelijoiden esitykset: Erilaiset kasvissyöjät
Itämeren ruokavalio
Quizien (1-4) uusintamahdollisuus
Pe 18.3. klo 8.30–15.45 opetuskeittiö Nuijamies
Aamu: Ravitsemustieto: tentti Moodlessa
Elintarviketieto: Quiz 5 uusintamahdollisuus
Sovitaan erikseen opettajan kanssa.
Opinnollistaminen.
Palautetta annetaan arvioinnin yhteydessä sekä numeerisesti että sanallisesti. Havainnointitehtävissä ja ateriasuunnittelutehtävän toteutuksissa palaute vuorovaikutteista, perustuen ohjaajan/ opettajan, opiskelijan sekä vertaisarvioijan käymään keskusteluun.
Saija Laitinen, Sakari Ketolainen, Mirjami Willman
15 - 20
Oppimistehtävät pisteytetään tehtävien arviointiperusteissa esitetyllä tavalla.
Opettajan palaute opetuskeittiötyöskentelyn ohessa.
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
0.00 op
0.00 op
H-5