•   Entrepreneurship and Business Operations ENT001HH1A-3199 04.08.2025-31.12.2025  5   (DEMO) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
    o toimia yrittäjämäisesti
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o kuvata yrittäjäksi ryhtymisen tapoja, mahdollisuuksia, yrittäjyyden ilmenemismuotoja sekä yhtiömuotoja,
    o arvioida yrittäjyyttä sekä verkostoja yksilön näkökulmasta,
    o hyödyntää tietoperustaa sekä BMC-mallia kuvatessaan ja arvioidessaan liiketoimintaa, vastuullisuus huomioiden.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia.
    Sisältö
    o Yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o Yrittäjyys Suomessa
    o Yrittäjyysosaaminen
    o Yrittäjyyden mahdollisuudet
    o Vastuullisuus liiketoiminnassa
    o Liiketoimintamalli, Business Model Canvas
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa
    o ottaa vastuun tehtävistään
    o käyttää yrittäjyyden, liiketoiminnan sekä vastuullisuuden keskeisiä käsitteitä
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi osaa
    o arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
    o arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
    o tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan tietoperustan sekä vastuullisuuden yhteydet niihin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisen lisäksi osaa
    o analysoida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia
    o analysoida liiketoimintamahdollisuuksia sekä -malleja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia.

    Mikäli osaat jo tämän opintojakson sisällöt sekä osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Näyttö tapahtuu Moodlessa, tällä toteutuksella. Ilmottauduttuasi toteutukselle Pepissä, opettaja hyväksyy ilmoittautumisesi ja sinulle aukeaa toteutuksen Moodle-työtila.

    Näyttötehtävät tulee tehdä ennen toteutuksen päättymistä. Et voi samanaikaisesti osallistua opintojakson muille toteutuksille.

    Tämän opintojakson näyttöjä vastaanottaa ja lisätietoja antaa Petteri Tiljander (petteri.tiljander(at)haaga-helia.fi).

    Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Möttönen, Tuomas 2019. Yrittäjät Suomessa – Elinkeinovapaudesta yrittäjyysyhteiskuntaan. Osterwalder, Alexander & Pigneur, Yves 2010. Business Model Generation.

    Työelämäyhteydet

    Tehtävät kytkeytyvät opiskelijoiden valitsemiin yrityksiin sekä työelämään.

    Toimipiste

    Pasilan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Näyttöön liittyy Moodlessa, opiskelijan haluamaan ajankohtana tehtävä tentti. Tenttiä ei voi uusia.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainvälisyys huomioidaan osana yritysten liiketoimintaa.

    Ajoitus

    04.08.2025 - 31.12.2025

    Oppimistehtävät

    OPINTOJAKSON NÄYTÖN SISÄLTÖ 1. Moodle-tentti, yrittäjyyden sekä liiketoiminnan keskeisistä tiedoista ja käsitteistä. (20 kysymystä, aikarajoitteisesti.) Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tentin painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 30 %. Moodle-tentistä saat arvosanan välittömästi sen tehtyäsi. Edetäksesi näytön seuraavaan tehtävään, tulee tentti läpäistä hyväksytysti. 2. Raportti/Esitys. Oman yrittäjyysosaamisen sekä -verkostojen kuvaus ja analyysi sekä valitsemasi yrityksen ja sen liiketoiminnan esittely sekä analyysi. Tehtävä vaatii mm. Entrecomp-viitekehyksen, strategian sekä liiketoimintamallin (BMC) osaamista. Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tehtävän painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 70%. Näytön toisen osan opettaja arvioi Moodlessa, arviointimatriisilla, josta saat myös palautteen suorituksestasi. Lopuksi opettaja kirjaa suorituksesi Peppiin.

    Ilmoittautumisaika

    01.08.2025 - 28.11.2025

    Aikataulu

    Molemmat näyttöön liittyvät tehtävät tulee olla tehtynä toteutuksen päättymisajankohtaan mennessä.

    Ryhmä
    • DEMO
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Contact, contact-blended, online, online-blended, virtual, virtual-instructed sekä osaamisen tunnistaminen.

    Lisätietoja opintojaksokuvauksesta sekä Haaga-Helian kotisivuilta. https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Petteri Tiljander, Anne Leinovaara-Matomäki

    Paikkoja

    1 - 250

    Arviointitavat

    Tentti 30% ja raportti 70%. Tarkempi ohjeistus sekä arviointimatriisit löytyvät Moodlesta.

    Koulutus

    TRATI Business Information Technology, TRALI Business Administration, LIIKO Bachelor of Sport Studies, RESTO Hospitality and Tourism Management, MEDIA Journalism, AVO Open University of Applied Sciences, RESRU Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5