•   Entrepreneurship and Business Operations ENT001HH1A-3167 13.01.2025-14.03.2025  5   (RE6HA4, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
    o toimia yrittäjämäisesti
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o kuvata yrittäjäksi ryhtymisen tapoja, mahdollisuuksia, yrittäjyyden ilmenemismuotoja sekä yhtiömuotoja,
    o arvioida yrittäjyyttä sekä verkostoja yksilön näkökulmasta,
    o hyödyntää tietoperustaa sekä BMC-mallia kuvatessaan ja arvioidessaan liiketoimintaa, vastuullisuus huomioiden.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia.
    Sisältö
    o Yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o Yrittäjyys Suomessa
    o Yrittäjyysosaaminen
    o Yrittäjyyden mahdollisuudet
    o Vastuullisuus liiketoiminnassa
    o Liiketoimintamalli, Business Model Canvas
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa
    o ottaa vastuun tehtävistään
    o käyttää yrittäjyyden, liiketoiminnan sekä vastuullisuuden keskeisiä käsitteitä
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi osaa
    o arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
    o arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
    o tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan tietoperustan sekä vastuullisuuden yhteydet niihin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisen lisäksi osaa
    o analysoida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia
    o analysoida liiketoimintamahdollisuuksia sekä -malleja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetusta kaksi kertaa viikossa.
    Yksin ja yhdessä toimimista yrittäjämäisesti.
    Yrittäjä vierailijoita.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Harmaala, Minna-Maari & Jallinoja, Niina 2012. Yritysvastuu ja menestyvä liiketoiminta.

    Järvinen, Mikko & Kari, Matti 2017. Yritä, erehdy, onnistu. Helppo opas yrittäjyyteen. (kirjassa käydään läpi liiketoimintamallia (BMC) aloittavan yrittäjän näkökulmasta.

    Osterwalder, Alexander & Pigneur, Yves 2010. Business Model Generation. (kirjasta löytyy ainakin ekat 60 sivua verkosta etsimällä ja mahdollisesti myös koko kirja)

    Viitala, Riitta & Jylhä, Eila 2013. Liiketoimintaosaaminen, Menestyvän liiketoiminnan perusta. (pitäisi löytyä paperiversion lisäksi myös verkkokirjana riitttävästi kirjastosta)

    Työelämäyhteydet

    Esimerkit alalta. Alan yrityksiin tutustuminen. Oman kiinnostuksen kohdentaminen. Vierailijat.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 14.03.2025

    Oppimistehtävät

    Ryhmissä: Liiketoimintamalli, 25 % arvosanasta Liiketoimintamalliin liittyvä kirjallinen raportti, 25 % arvosanasta Yksilötehtävä yrittäjyydestä, raportti, 50 % arvosanasta Ryhmissä tehtävät tuntitehtävät

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    Tarkka aikataulu löytyy Moodlesta.

    Ryhmä
    • RE6HA4
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö.
    Work & Study.

    Opettaja

    Maija Niemelä

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arviointiasteikko 0-5, kaikki tehtävät tulee suorittaa hyväksytysti.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5