CONTACT
Huom! Opintojakso on opinnäytetyön aloittamista valmistava: opintojaksolla ideoidaan alustava aihe omalle opinnäytetyölle ja ilmoittaudutaan lopuksi opinnäytetyöprosessiin.
Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomitutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.
Oppimateriaalit ilmoitetaan kullakin toteutuksella Moodlessa.
Opinnäytetyökoordinaattorit 2024. Raportointiohje pitkille raporteille ja opinnäytetyölle. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Helsinki. Luettavissa :https://mediapankki.haaga-helia.fi/sharing/file/72881ab8bb7254f3/Raportointiohje_pitkille_raporteille_ja_opinnaytetoille.pdf Luettu:28.4.2025.
Haaga-Helian kirjasto- ja tietopalvelut. Lähdeviittaamisen tueksi: Tekstiviitteet ja lähdeluettelo: tee näin. Luettavissa: https://libguides.haaga-helia.fi/lahdeviittaamisen-tueksi/tekstiviitteet-ja-lahdeluettelo. Luettu: 28.4.2025.
Haagan toimipiste
Opintojaksoon ei sisälly lopputenttiä. Opintojakso suoritetaan palauttamalla teemoitetut tehtävät ja kokoava tehtävä.
Suomi
18.08.2025 - 12.12.2025
Opintojakso jakautuu 7 teemaan, joiden suorittaminen edellyttää itsenäistä työskentelyä ja aikatauluttamista. Opintojaksolla on myös kokoava tehtävä.
Lähiopetus on sekä 1. että 2. periodilla perjantaisin klo 8-10.45.
Opetuskerrat ja niiden aiheet
1. Opinnäytetyö Haaga-Heliassa, erityyppiset opinnäytetyöt
2. Tehtävä Juha T. Hakalan kirjasta Opinnäytetyöopas ammattikorkeakouluille
3. Tavoitteen asettelu, oman aiheen valinta
4. Tietoperusta; mitä tietoperustalla tarkoitetaan, mistä asioista siihen kirjoitetaan
5. Tiedonhaku, hakusanat
6. Raportointi ja tukea kirjoittamiseen
7. Tekstiviitteet ja lähdeluettelo
8. Kokoavan tehtävän aloittaminen
9. Kvantitatiivinen tutkimusote
10. Kyselyn laatiminen Webropolilla
11. Kvalitatiivinen tutkimusote
12. Haastattelu- & havainnointiharjoitus
13. Muut kehittämistyön menetelmät; ideointimenetelmät, yhteisölliset menetelmät
14. Eettiset kysymykset opinnäytetyössä, aineistonhallinta opinnäytetyössä
15. Kokoavan tehtävän tekemistä ohjatusti, saavutettavuus, aihe-ehdotus Wihiin
16. Kokoavan tehtävän viimeistely
Opintojaksosta on kaikki toteutustavat contact, blended, online ja virtual.
Tämän opintojakson näyttö suoritetaan Exam-tenttinä.
Saija Laitinen
15 - 40
Opintojakson arvosana muodostuu alla olevien tehtävien pistemääräkertymästä:
1. Opinnäytetyön ajokortti (max 5 p)
2. Tavoitteenasettelu (max 5 p)
3. Tiedonhaku (max 5 p)
4. Raportointi ja kirjoittaminen (max 5 p)
5. Määrälliset tutkimusmenetelmät (max 5 p)
6. Laadulliset tutkimusmenetelmät (max 5 p)
7. Toiminnallinen työ ja kehittämistyön menetelmät (max 5 p)
8. Vastuullisuus, tutkimusetiikka ja luotettavuuspohdinta (max 5 p)
Tehtävistä 1 - 8 saa yhteensä maksimissaan 40 p.
9. Opintojakson kokoava tehtävä: opinnäytetyön arviointiraportti (max 60 p)
10. Oman opinnäytetyön aihe-ehdotus (hyväksytty/hylätty)
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu pistemäärien summasta seuraavasti:
0 - 49 Hylätty
50 - 59 1
60 - 69 2
70 -79 3
80 - 89 4
90 - 100 5
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytetään läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESTO Hospitality and Tourism Management
0.00 op
0.00 op
H-5