•   Research and Development Skills ANA001HH1A-3098 13.01.2025-14.03.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa omassa opinnäytetyössään tai muussa kehityshankkeessa

    • hakea oleellista tietoa sekä arvioida kriittisesti lähteitä ja tiedon luotettavuutta
    • kuvata asiatyylillä ja jäsennellysti tutkimusprosessia ja merkitä lähteet asianmukaisesti
    • käyttää omaan opinnäytetyöhön tai projektiin soveltuvaa menetelmää aineiston ja työelämätiedon hankkimiseen ja analysointiin
    • perustella valintojaan ja tehdä näkyväksi konkreettisia kehittämisehdotuksia
    • soveltaa eettisiä toimintaperiaatteita oman tutkimus-tai kehittämistyön kaikissa vaiheissa
    • kehittää aiheen omalle opinnäytetyölleen
    • tunnistaa opinnäytetyönsä tekemiseen tarvittavat menetelmävaihtoehdot sekä Haaga-Helian opinnäytetyöprosessin vaiheet.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojakso edeltää opinnäytetyötä. Opintojakson aikana tai sen jälkeen opiskelija ilmoittautuu Wihissä opinnäytetyön tekijäksi.
    Sisältö
    Ks. osaamistavoitteet. Sisältö ilmoitetaan tarkemmin toteutuskuvauksissa.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija
    - Osaa hakea kehittämiseen ja tutkimukseen tarvittavia tiedonlähteitä
    - Osaa tehdä tutkimus- ja kehittämissuunnitelman
    - Tunnistaa eri tutkimusmenetelmiä ja tutkimustoimintaan liittyviä eettisiä kysymyksiä
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija
    - Osaa valita ja käyttää soveltuvia menetelmiä tutkimusaineiston ja työelämätiedon hankkimiseen
    - Osaa arvioida ja analysoida aineistoja sekä perustella valintojaan
    - Osaa kuvata omaa tutkimusprosessia ja konkreettisia kehittämisehdotuksia
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija
    - Osaa arvioida kriittisesti tiedon, analyysien ja tutkimusten luotettavuutta
    - Osaa soveltaa eettisiä periaatteita tutkimus- ja kehittämistyössään
    - Osaa arvioida kehittämisehdotuksia ja niiden toteuttamista työelämässä

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    CONTACT
    Huom! Opintojakso on opinnäytetyön aloittamista valmistava: opintojaksolla ideoidaan alustava aihe omalle opinnäytetyölle ja ilmoittaudutaan lopuksi opinnäytetyöprosessiin.

    Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomitutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaalit ilmoitetaan kullakin toteutuksella Moodlessa.

    Opinnäytetyökoordinaattorit 2024. Raportointiohje pitkille raporteille ja opinnäytetyölle. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Luettavissa:https://www.haaga-helia.fi/sites/default/files/file/2024-08/raportointiohje-pitkille-raporteille-ja-opinnaytetoille.pdf. Luettu:12.12.2024.

    Haaga-Helian kirjasto- ja tietopalvelut. Lähdeviittaamisen tueksi: Tekstiviitteet ja lähdeluettelo: tee näin. Luettavissa: https://libguides.haaga-helia.fi/lahdeviittaamisen-tueksi/tekstiviitteet-ja-lahdeluettelo. Luettu: 12.12.2024.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojaksoon ei sisälly lopputenttiä. Opintojakso suoritetaan palauttamalla teemoitetut tehtävät ja kokoava tehtävä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 14.03.2025

    Oppimistehtävät

    Opintojakso jakautuu 7 teemaan, joiden suorittaminen edellyttää itsenäistä työskentelyä ja aikatauluttamista. Opintojaksolla on myös kokoava tehtävä.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    Lähiopetus on tiistaisin ja torstaisin klo 11.15 -13.45.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RR6HA1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Opintojaksosta on kaikki toteutustavat contact, blended, online ja virtual.
    Tämän opintojakson näyttö suoritetaan Exam-tenttinä.

    Opettaja

    Saija Laitinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojakson arvosana muodostuu alla olevien tehtävien pistemääräkertymästä:
    1. Opinnäytetyön ajokortti (max 5 p)
    2. Tavoitteenasettelu (max 5 p)
    3. Tiedonhaku (max 5 p)
    4. Raportointi ja kirjoittaminen (max 5 p)
    5. Määrälliset tutkimusmenetelmät (max 5 p)
    6. Laadulliset tutkimusmenetelmät (max 5 p)
    7. Toiminnallinen työ ja kehittämistyön menetelmät (max 5 p)
    8. Vastuullisuus, tutkimusetiikka ja luotettavuuspohdinta (max 5 p)
    Tehtävistä 1 - 8 saa yhteensä maksimissaan 40 p.
    9. Opintojakson kokoava tehtävä: opinnäytetyön arviointiraportti (max 60 p)
    10. Oman opinnäytetyön aihe-ehdotus (hyväksytty/hylätty)

    Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu pistemäärien summasta seuraavasti:
    0 - 49 Hylätty
    50 - 59 1
    60 - 69 2
    70 -79 3
    80 - 89 4
    90 - 100 5

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytetään läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESRU Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5