Vain HOTRA W&S- opiskelijoille
Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen, Zoom-etäopetukseen/-ohjaukseen ja harjoitustehtävien tekoon pääosin Excelillä.
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Lisämateriaalina:
Selander, K & Valli, V. 2010 tai uudempi. Hinnoittelu-ja kannattavuus matkailu-ja ravitsemisalalla. WSOY. Helsinki. Saatavana e-kirjana.
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.
Haagan toimipiste
Tenttien tarkka ajankohta ilmoitetaan erikseen kurssille hyväksytyille. Tenttejä voi uusia kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä.
Suomi
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
01.08.2021 - 17.12.2021
Erilaiset harjoitustehtävät ja palautettavat tehtävät.
13.08.2021 - 27.08.2021
Yrjö Laitinen
10 - 18
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen arvioidaan tentillä tai tenteillä (80%), jotka sisältävät laskelmia. Lisäksi palautettavat tehtävät ovat 20% kurssin kokonaisarvioinnista. Arvosanat suhteessa yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:
1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 %
HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
H-5