Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa itsenäisesti ja/tai ryhmässä. Kurssi sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
- Opintomateriaali löytyy Moodlesta
- Heikkilä, P. & Saranpää, T. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
- Selander, K. & Valli, V. Hinnoittelu ja kannattavuus matkailu- ja ravitsemisalalla (verkkokirja)
- Muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali
Opintojaksolla hyödynnetään työelämäyhteyksiä ja yrityselämästä otettuja esimerkkejä sekä case-harjoituksia. Mahdolliset yritysvierailut tarkentuvat lähiopetuksen yhteydessä.
Haagan toimipiste
Tenteistä ja niiden ajankohdista sovitaan erikseen lähiopetuksen yhteydessä. Uusinnat Haaga-Helian uusintakäytäntöjen mukaan.
Suomi
Opintojakson aihealueita tarkastellaan myös kansainvälisestä näkökulmasta sopivien case-esimerkkien kautta. Mahdollisuuksien mukaan hyödynnetään vierailijoita partnerikorkeakouluista.
29.03.2021 - 21.05.2021
04.01.2021 - 26.03.2021
Alustava aikataulu
1. viikko
Orientaatio kurssiin ja kertausta aiemmasta
Budjetoinnista yleisesti ja tulosbudjetointia sekä kassabudjetointia
2. viikko
Harjoituksia tulos- ja kassabudjettien sekä ennakoidun taseen laadinnasta
3. viikko
Raportointi yleisesti
Tunnusluvut: kannattavuus, taloudellisuus ja tehokkuus
Harjoituksia tunnuslukujen käytöstä ja muutosten vaikutusten ennakoinnista
4. viikko
Tunnusluvut: kannattavuus, taloudellisuus ja tehokkuus
Harjoituksia tunnuslukujen käytöstä ja muutosten vaikutusten ennakoinnista
5. viikko
Varaston valvonta ja hallinta
Edellisiin liittyen harjoituksia
6. viikko
Tulosyksikkökohtainen kannattavuus
Tuotekohtainen kannattavuus
Toimintolaskenta
7. viikko
Kokoavia harjoituksia ja kertausta
8. viikko
Tentti ja tentin palautus
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena,
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Mariitta Rauhala
15 - 42
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
0.00 op
5.00 op
H-5