•   Kestävän tuote- ja palvelukonseptin kehittäminen (projekti) TOU002AS2A-3003 21.10.2024-13.12.2024  5   (RE3PCTOUM, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opiskelija oppii projektityöskentelyä ja suunnittelemaan kannattavia sekä asiakaslähtöisiä palvelutuotteita käytännön projektissa. Projekteissa hän toimii yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Lisäksi hän oppii hyödyntämään sopivia kehittämismenetelmiä projektityöskentelyssä ja tuotekehityksessä sekä niissä tarvittavaa ymmärrystä myynnistä, markkinoinnista, hinnoittelusta ja teknologiasta.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Matkailualan liiketoimintaympäristö sekä Elämysmuotoilun prosessit ja työkalut opintojaksot saman aikaisesti Matkailupalvelut -suuntautumisen opinnoissa.
    Sisältö
    Projektihallinnan ja -työskentelyn käytännöt yhteistyössä sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien sekä kumppanuuksien kanssa.
    Tuotekehitys, tuotteistaminen ja/tai palvelukonseptointi, kehittämismenetelmät ja markkinointiviestintä projektityöskentelyssä.
    Esiintymis-, vuorovaikutus- ja myyntitaidot.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osallistuu ryhmän jäsenenä käytännön projektityöskentelyyn. Osaa nimetä projektityöskentelyn ja -hallinnan periaatteita sekä keskeiset sidosryhmät. Tunnistaa tuotekehityksen ja/tai palvelukonseptoinnin käytänteitä sekä projektityöskentelyssä käytettyjä kehittämismenetelmiä, myyntiä ja markkinointiviestintää. Osaa nimetä tarvittavia työkaluja ja viestimiä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Työskentelee aktiivisesti projektiryhmässä ja pystyy osallistumaan kannattavan ja asiakaslähtöisen palvelutuotteen kehittämiseen toimeksiannon tavoitteen mukaisesti. Ymmärtää projektityöskentelyn ja -hallinnan periaatteet sekä sidosryhmien yhteistyön merkityksen projektityöskentelyssä. Tunnistaa ja käyttää tuotekehityksen ja/tai palvelukonseptoinnin käytänteitä sekä projektityöskentelyn kehittämismenetelmiä, myyntiä ja markkinointiviestintää. Osaa nimetä ja käyttää tarvittavia työkaluja ja viestimiä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Työskentelee määrätietoisesti projektissa ja kykenee analysoimaan ja arvioimaan kannattavan ja asiakaslähtöisen palvelutuotteen kehittämistä toimeksiannon tavoitteen mukaisesti. Osaa analysoida projektityöskentelyn ja -hallinnan periaatteita sekä kehittää sidosryhmien kanssa tehtävää yhteistyötä. Osaa soveltaa tuotekehityksen ja/tai palvelukonseptoinnin käytänteitä sekä projektityöskentelyn kehittämismenetelmiä, myyntiä ja markkinointiviestintää. Arvioi, analysoi ja soveltaa tarvittavia työkaluja ja viestimiä.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus, läsnäolo kontaktitunneilla vähintään 75%.
    Itsenäinen opiskelu sekä oppimis- ja ryhmätehtävät.
    Opetuksessa käytetään osallistavia ja soveltavia oppimismenetelmiä ja itsenäisen työskentelyn ohjausta. Projekti toimeksiantajalle.
    Tutkiva-, kehittävä oppiminen.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    1. Mäntyneva, M. 2016. Hallittu projekti. Jäntevästä suunnittelusta menestykselliseen toteutukseen.
    2. Tarssanen, S. 2009. Elämystuottajan käsikirja.
    3. Hänninen, E. 2016. Elämystalouden käsikirja. https://docplayer.fi/1975539-Elamystalouden-kasikirja.html
    4. Tussyadiah, I.P, 2014. Toward a theoretical foundation for Experience Design in Tourism
    5. Pine, B.J &Gilmore, J.H. 1998. Welcome to the Experience Economy in Harvard Business Review
    6. Oppimisalustan aineistot

    Työelämäyhteydet

    Opintojakso toteutetaan yhteisprojektina toimeksiantajan kanssa.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintoihin sisältyy opintomatka.

    Ajoitus

    21.10.2024 - 13.12.2024

    Oppimistehtävät

    Projektityöskentely 50% Yksilö- ja ryhmätehtävät 50% Tarkennetaan opintojen alussa.

    Ilmoittautumisaika

    03.06.2024 - 18.10.2024

    Aikataulu

    Tarkennetaan opintojen alussa.

    Ryhmä
    • RE3PCTOUM
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö.

    Opettaja

    Kati Naumanen, Ulla Kuisma, Päivi Forsblom

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Oppimistehtävät sekä projekti toimeksiantajalle
    opettaja-, vertais- ja toimeksiantajapalaute.

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5