•   Ruuan ja juoman yhdistäminen HOS021AS2A-3003 13.01.2025-16.05.2025  5   (RRB5HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suoritettuaan opiskelija osaaa analysoida ruokien ja juomien keskeisiä makutekijöitä
    Hallitsee yhdistämisen perusteet
    Ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa
    Sisältö
    Systemaattisen aistinvaraisen arvioinnin hyödyntäminen
    Klassiset yhdistelmät ja moderneihin makuaistimuksiin liittyvät yhdistelmät
    Ateriakokonaisuuden suunnitteleminen ja toteuttaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
    Tunnistaa klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden periaatteet
    Tietää peruselementit ruuissa ja juomissa
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makutekijät
    Osaa soveltaa klassisiin ja moderneihin yhdistelmiin perustuvien ateriakokonaisuuksien periaatteita
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Hyödyntää ruoka- ja juomayhdistelmiä asiakaskokemuksen rakentamisessa
    Osaa suunnitella ja toteuttaa tasapainoisen ateriakokonaisuuden

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Kontaktiopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.

    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 16.05.2025

    Oppimistehtävät

    Oppimispäiväkirja, yksilötehtävä Tiedonhankinta-tehtävä, yksilötehtävä Menutehtävä: Ruoan ja juoman yhdistäminen, ryhmätehtävä

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    21.1. Maistaminen, perusmakuliemet.

    11.2. Ruoan ja viinin yhdistäminen, Alkuruoka

    11.3. Ruoan ja viinin yhdistäminen, Pääruoka

    7.4. Esitykset ja ruokien sekä juomien valinta (ryhmätehtävä); Ruoan ja viinin yhdistäminen, Jälkiruoka

    28.4. Ryhmä menun toteutus: kolme ruokalaija ja sopivat juomat (arvioitava tehtävä).

    Ryhmä
    • RRB5HA1
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB5HA1
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Terhi Oksanen-Alén

    Paikkoja

    15 - 35

    Arviointitavat

    Arviointikriteeri - arvosana 1

    Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
    Tunnistaa klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden periaatteet
    Tietää peruselementit ruuissa ja juomissa

    Arviointikriteeri - arvosana 3

    Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makutekijät
    Osaa soveltaa klassisiin ja moderneihin yhdistelmiin perustuvien ateriakokonaisuuksien periaatteita

    Arviointikriteeri - arvosana 5

    Hyödyntää ruoka- ja juomayhdistelmiä asiakaskokemuksen rakentamisessa
    Osaa suunnitella ja toteuttaa tasapainoisen ateriakokonaisuuden

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5