•   Ruokaelämys-projekti HOS013AS2A-3006 18.08.2025-12.12.2025  5   (RRB2HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Suunnitella ja toteuttaa ruokaelämys-projektin, Toimia sidosryhmien kanssa yhteistyössä, Soveltaa elämysteorioita ja elämyksellisyyttä tukevia teknologioita ruokaelämyksiä luodessa, Arvioida estetiikan merkitystä ruoka- ja ravintolapalveluissa, Valita ruokatuotteelle soveltuvat juomat
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojakso on tarkoitettu Keittiömestari -suuntautumisen valinneille opiskelijoille.
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokaelämys-projektin suunnittelu ja toteuttaminen, Elämysteoriat ja estetiikka, Elämyksellisyyttä tukevat teknologiat, Ruoan ja juoman yhdistäminen, Elämystuotteiden kaupallistaminen.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Suunnitella ja toteuttaa ruokaelämys-projektin. Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman ruokaelämys-projektin toteutusta varten. Osaa huomioida sidosryhmät, elämysteoriat ja elämyksellisyyden elementit projektin toteutuksessa. Ymmärtää ruoka- ja juomatuotteen valintaan vaikuttavat tekijät. Tunnistaa toteutuksen kehityskohteet.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Suunnitella ja menestyksekkäästi toteuttaa ruokaelämys-projektin. Opiskelija osaa laatia kattavan projektisuunnitelman ruokaelämys-projektin toteutusta varten. Osaa soveltaa elämysteorioita sekä elämyksellisyyden ja estetiikan elementtejä projektin toteutuksessa sidosryhmät huomioiden. Osaa valita ruokaelämystä tukevat ruoka- ja juomatuotteet. Osaa arvioida toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa suunnitella ja johtaa menestyksekkään ruokaelämys-projektin. Opiskelija osaa laatia perusteellisen projektisuunnitelman ja kehittää toimintaa ruokaelämys-projektin aikana. Osaa kriittisesti arvioida toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta ja esittää kehitysideoita. Osaa soveltaa ja arvioida elämysteorioita sekä elämyksellisyyden ja estetiikan elementtejä projektin toteutuksessa sidosryhmät huomioiden

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opiskelu perustuu aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen, omalla työpaikalla tehtävään Work & Study -oppimiseen sekä lähiopetukseen kampuksella parina päivänä kuukaudessa. Opiskelijalla on oltava alan työpaikka sekä aiempaa kokemusta ammattikeittiöstä. Lisäksi tulee varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

    Työelämäyhteydet

    Toteutuksessa suoritetaan projekti omalla työpaikalla. Projektissa hyödynnetään sidosryhmiä ja yhteistyöverkostoja. Mahdollisuus myös toteuttaa projekti, jossa Haaga-Helia toimii toimeksiantajana. Kaksi mahdollista toteutusta (syyskuu ja joulukuu).

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Yksi toteutuksen oppimistehtävistä on tentti, jonka painoraja on 10-20% kurssiarvosanasta. Uusintamahdollisuus ilmoitetaan toteutksen alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    18.08.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Projekti (suunnittelu ja toteutus) ja projektin raportointi toimivat kurssin arviointitehtävänä.

    Ryhmä
    • RRB2HA1
    • WORKSTUDY
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Outi Rekola

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla.  Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään. 

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5