Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Yrityksen talous (5 op) suoritettuna
Sisältö
Toimintaympäristön analysointia, liiketoiminnan ennakointia ja tutkimustiedon sekä datan analysointia ja hyödyntämistä. Tuottojohtamisen periaatteet ja työkalut, kuten hinnoittelu, kapasiteetin tehokas käyttö, menuanalyysi, menusuunnittelu, suositteleva myynti, myyntikanavat ja myynnin edistäminen
Ravintolapalveluiden kysyntäanalyysi ja päivittäishinnoittelu
Kysynnän hintajousto
Myynnin ennustaminen erilaiset kysyntäskenaariot huomioiden
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tunnistaa toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Ymmärtää toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa ja käyttää tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä ja käyttää tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.