•   Ruokakulttuuri HOS002RR1A-3005 15.01.2024-15.03.2024  5   (RE4HA2, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokakulttuuriin liittyvät keskeiset käsitteet, Kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, Tunnistaa erilaisia ruokakäyttäytymiseen ja trendeihin vaikuttavia tekijöitä, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet ravintolaliiketoiminnassa.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys, Suomalainen ruokakulttuuri, Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot
    Itsenäinen opiskelu
    Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    15.01.2024 - 15.03.2024

    Oppimistehtävät

    Oppimipäiväkirja: Orientaatio ja reflektio osaamisen kehittymisestä, yksilö Ruoka- ja juomalista analyysi eri liiketoimintaympäristöissä, ryhmä Some -vaikuttajan seuranta, ryhmä Vieraanvaraisuus ja palveluosaamisen käytännön harjoitukset, yksilö

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 12.01.2024

    Aikataulu

    Tunnit keskiviikko ja torstai klo 14.00- 16.45
    Viikko 3.
    Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys,| Kehitysvaiheet maailmalla |
    Viikko 4.
    Suomalainen ruokakulttuuri, | Kehitysvaiheet meillä |
    Viikko 5
    Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, |
    Viikko 6
    Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, |
    Viikko 7
    Nykypäivän ruokakulttuuri
    Viikot 9-10
    Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen harjoitukset sekä Etiketti ja eri tilaisuuksien kulku (mahdollisesti torstaisin klo 14-18)
    Viikko 11
    Yhteenveto ja opintojaksopalautteet

    Ryhmä
    • RE4HA2
    • CONTACT
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Hanna Rinne

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Oppimipäiväkirja: Orientaatio (10%) ja reflektio (10%) osaamisen kehittymisestä, yksilö
    Ruoka- ja juomalista analyysi eri liiketoimintaympäristöissä (50%), ryhmä
    Some -vaikuttajan seuranta (10%), ryhmä
    Vieraanvaraisuus ja palveluosaamisen käytännön harjoitukset (20%), yksilö

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5