Online-luennot Zoomissa
Harjoitustehtävien tekeminen yksittäin ja ryhmissä
Opiskelijoiden ryhmäprosessin ohjaus.
Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/. Luettu 4.1.2021
Visit Finland / Business Finland. Ruokamatkailu. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/tuotekehitys-ja-teemat/ruokamatkailu . Luettu 5.1.2021
Visit Finland / Business Finland. Food in Finland. Luettavissa: https://www.visitfinland.com/food/ . Luettu 5.1.2021
Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028, toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf . Luettu 4.1.2021
Ruokamatkailun tuotesuositukset. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/4998b7/globalassets/julkaisut/visit-finland/tutkimukset/2020/visit_finland_ruokamatkailun_tuotesuositukset_2020.pdf . Luettu 4.1.2021
Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://www.e-julkaisu.fi/haaga-helia/evasta_matkailuun/. Luettu 27.5.2020.
Parkkinen, K., Tolonen, K. & Tuorila, H. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Porvoo.
Uusivirta, H. 1993. Suomalaisen ruokaperinteen keittokirja. WSOY. Porvoo.
Ruokamatkailun trendeistä:
Ruokamatkailu – mikä nosteessa vuonna 2020? Luettavissa: https://esignals.fi/teemat/trendit/ruokamatkailu-mika-nosteessa-vuonna-2020/#8fa3d618 . Luettu 4.1.2021
Katsaus tulevan vuoden ja vuosikymmenen ruokatrendiennusteisiin
Luettavissa: http://lahiruokaohjelma.blogspot.com/2019/12/katsaus-tulevan-vuoden-ja-vuosikymmenen.html . Luettu 4.1.2021
TEM. 2021. Kotimaanmatkailun nykytila ja potentiaali – selvitys kohderyhmistä ja kehittämistoimista. Luettavissa: https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/162882 . Luettu: 25.3.2021
Tikka, M. Vastuullinen ruokareitti Helsinkiin Tripsteri-matkamedian lukijoille. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/ruokamatkailu-kehitt%C3%A4%C3%A4-vastuullinen-ruokareitti-helsinkiin . Luettu 4.1.2021
Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderyhmäopas matkailuyrityksille. Luettavissa:
https://www.businessfinland.fi/globalassets/tunne-asiakkaasi---kohderyhmaopas-matkailuyrityksille---visit-finland.pdf . Luettu 4.1.2021
Paikallisia elintarvikeyrityksiä, lähi- ja luomutuotteita. Luettavissa: https://aitojamakuja.fi/. Luettu 4.1.2021
Hungry for Finland -ruokamatkailuhankkeen sidosryhmät
Haagan toimipiste
Perjantai 30.4.
Vieraanvaraisuustentti (hyväksytty / hylätty).
Uusinta-ajankohdasta sovitaan tapauskohtaisesti
Suomi
29.03.2021 - 21.05.2021
Ruokamatkailutehtävä Havainnointitehtävä Innovointitehtävä
04.01.2021 - 26.03.2021
Tunnit Zoomissa torstaisin klo 8.30-10.45 ja perjantaisin klo 11.00-13.45
Viikko 1 (kalenteriviikko 13)
Torstai 1.4.2021
Opintojakson esittely, mitä ruokamatkailu on?
Ruokamatkailustrategia
Opintojaksotehtävän esittely ja havainnointitehtävän antaminen
Ryhmäytyminen
Perjantai 2.4. ei opetusta
Viikko 2 (kalenteriviikko 14)
Torstai 8.4. Zoom-luennot
Elämysten tuottaminen ja palvelumuotoilu
Asiakasprofiilit
Perjantai 9.4. Zoom-luennot
Havainnointitehtävien esitykset
Innovointitehtävän antaminen
Viikko 3 (kalenteriviikko 15)
Torstai 15.4. Zoom-luennot
Suomalainen ruoka / Finnish gastronomy
Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet
Perjaintai 16.4. Zoom
Logistiikka, tilaukset , annoskortit
viikko 4 (kalenteriviikko 16)
Torstai 22.4. Zoomissa
Innovointitehtävän esittely
Tarinallistaminen ruokamatkailussa
Perjantai 23.4. Ryhmien itsenäistä työskentelyä
Viikko 5 (kalenteriviikko 17)
Torstai 29.4.
Gourmet-pyöräily
Perjantai 30.4.
Vieraanvaraisuustentti (hyväksytty / hylätty). Materiaali täällä Moodlessa tentin kohdalla.
Viikko 6 (kalenteriviikko 18)
Torstai 6.5.
Ruokatuotteen kannattavuus, ruokapalveluiden ostaminen
Sparrauskeskustelu ryhmittäin Zoom-sessio
Perjantai 7.5.
Itsenäistä työskentelyä
Viikko 7 (kalenteriviikko 19)
Torstai 13.5. Helatorstai -ei opetusta
Perjantai 14.5.
Tehtävien esitykset
Viikko 8 (kalenteriviikko 20)
Torstai 20.5.
Palautteet tehtävistä ja kommentit opintojaksosta
Muutokset viikkoaikatauluun mahdollisia
Kristiina Havas, Sakari Ketolainen
15 - 40
Tehtävien arviointikriteerit esitelty tehtävien ohjeistuksissa
MATKA Degree Programme in Tourism Management
5.00 op
5.00 op
H-5