•   Possibilities of Digital Sales and E-commerce SAL011AS2A-3004 13.01.2025-14.03.2025  5   (TRB4HEMAR, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakso kasvattaa opiskelijoiden ymmärrystä digitaalisen myynnin ja verkkokaupan tarjoamista mahdollisuuksista sekä edistää heidän tulevaisuuden uramahdollisuuksia kasvavalla ja nopeasti kehittyvällä alalla. Opiskelija kehittää taitojaan verkkokaupan asiakaskokemuksen parantamiseksi muun muassa analytiikkatyökaluja hyödyntäen. Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa verkkokaupan toimintaperiaatteita sekä juridisia vaatimuksia. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa digitaalisen markkinoinnin kampanjoita, käyttäen hyväkseen muun muassa hakukoneoptimointia ja sosiaalista mediaa.
    Sisältö
    - Verkkokauppa ilmiönä, liiketoimintamallit sekä digitaalisen kaupan tyypit
    - Digitaaliseen liiketoimintaan vaikuttava lainsäädäntö Suomessa
    - Digitaalisen markkinoinnin ja myynnin mahdollisuudet eri kanavissa sekä mittaaminen
    - Verkkokauppa-alustat ja datan hyödyntäminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelijalla on haasteita verkkokauppaliiketoiminnan ratkaisuiden osalta. Hän ei tunnista riittävän hyvin digitaalisen liiketoiminnan menestystekijöitä. Hän ei osaa luoda ja toteuttaa tehokkaita markkinointitoimenpiteitä eikä tunnista asiakaskokemukseen vaikuttavia muuttujia. Hänen kykynsä analysoida verkkoliiketoiminnan dataa ja luoda sen pohjalta johtopäätöksiä tai kehitysideoita ovat puutteellisia.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelijalla ymmärtää verkkokauppaliiketoiminnan ratkaisuja sekä niihin liittyvää termistöä. Hän tunnistaa digitaalisen liiketoiminnan menestystekijät. Hän osaa luoda sekä toteuttaa markkinointitoimenpiteitä ja tunnistaa asiakaskokemukseen vaikuttavia muuttujia. Hän osaa analysoida verkkoliiketoiminnan kannalta relevanttia dataa ja luoda sen pohjalta johtopäätöksiä sekä kehitysideoita.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelijalla ymmärtää kattavasti verkkokauppaliiketoiminnan ratkaisuja sekä hallitsee niihin liittyvän termistön erittäin hyvin. Hän tunnistaa digitaalisen liiketoiminnan menestystekijät ja toimintamallit erinomaisesti. Hän osaa luoda sekä toteuttaa menestyviä markkinointitoimenpiteitä ja tunnistaa erittäin hyvin asiakaskokemukseen vaikuttavia muuttujia. Hän osaa analysoida verkkoliiketoiminnan kannalta relevanttia dataa ja luoda sen pohjalta laadukkaita johtopäätöksiä sekä kehitysideoita erittäin hyvin.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Osaamistavoitteet
    Opintojakson tavoitteena on kasvattaa opiskelijoiden ymmärrystä digitaalisen myynnin ja verkkokaupan tarjoamista mahdollisuuksista sekä edistää tulevaisuuden uramahdollisuuksia vauhdilla kasvavalla ja nopeasti kehittyvällä alalla.

    Opintojakson osaamistavoitteet kattavat verkkokaupan perusteet ja kehittämisen eri osa-alueita. Opiskelija oppii tuntemaan verkkokaupan toimintaperiaatteita, vaatimuksia sekä juridisia vaatimuksia. Lisäksi hän osaa suunnitella ja toteuttaa digitaalisen markkinoinnin kampanjoita, käyttäen hyväkseen muun muassa hakukoneoptimointia ja sosiaalista mediaa. Opiskelija kehittää myös taitojaan asiakaskokemuksen parantamisessa mm. analytiikkatyökaluja hyödyntäen.

    Sisältö
    Kurssi sisältää seuraavat kokonaisuudet:
    1. Verkkokauppa ilmiönä ja lainsäädäntö: Osio käsittelee verkkokauppaa ilmiönä. Osiossa myös käydään läpi digitaaliseen liiketoimintaa vaikuttavaa lainsäädäntöä Suomessa.
    2. Verkkokauppatyypit ja eri liiketoimintamallit: Osiossa käydään läpi verkkokauppojen erilaisia liiketoimintamalleja sekä mitä valmiuksia niiden perustaminen vaatii sekä, mitkä ovat minkäkin liiketoimintamallin heikkoudet ja vahvuudet.
    3. Verkkokauppiaan digimarkkinointi: Osio käsittelee Verkkokauppiaan digimarkkinointi eri tulokulmista, miksi se on olennainen osa menestyksekästä liiketoimintaa? Miten saavutetaan laaja näkyvyys verkossa, tavoitetaan potentiaaliset asiakkaat tehokkaasti. Miten luodaan digitaalisen markkinoinnin avulla vuorovaikutus asiakkaiden kanssa, kasvatetaan bränditietoisuutta ja lisätään sitoutuneisuutta.
    4. Digitaalinen myynti ja sen mittaaminen: Osion keskeisin sisältö on myynnin muutos sekä siihen kohdistunut disruptio eri toimialoilla. Osiossa keskitytään digitaalinen myynnin mahdollisuuksiin eri kanavissa ja miten niihin luodaan menestyvä strategia.
    5. Verkkokauppa-alustat: Tässä osiossa tarkastellaan verkkokauppa-alustojen merkitystä liiketoiminnalle, alustojen keskeisiä ominaisuuksia sekä valinnan kriteerejä menestyksekkään verkkokaupan rakentamiseksi.
    6. Data ja verkkokauppa: Digitaalinen myynti ja verkkokauppa avaavat yrityksille monipuolisia mahdollisuuksia, parantavat asiakaskokemusta ja tarjoavat välineitä kilpailuedun luomiseen. Menestyminen edellyttää kuitenkin innovatiivista lähestymistapaa ja jatkuvaa mittaamista sekä asiakasymmärryksen kerryttämistä datan avulla

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Keronen, K. (2013). Johdata asiakkaasi verkkoon: opas koukuttavan sisältöstrategian luomiseen.
    Lahtinen, T. (2013). Verkkokaupan käsikirja.
    Lehtinen, J. (2023). Digijalkakauppa.
    Mattinen, M. (2020). Mistä kasvua? : opas digiajan johtajalle.
    Mattinen, M. (2023). Menesty digimarkkinoinnilla 2.0.
    McIntyre, C., Melewar, T.C., & Dennis, C. (2016). Multi-channel marketing, branding and retail design: new challenges and opportunities.
    Molenaar, C. (2013). The end of shops: social buying and the battle for the customer.
    Mäkinen, R. (2023). Visuaalisen markkinoinnin käsikirja: kasvata myyntiä visuaalisin keinoin.
    Ruokonen, M. (2016). Biteistä bisnestä! : digitaalisen liiketoiminnan käsikirja.
    Salminen, T. & Rantanen, P. (2023). "Vihaan myyntiä!" : myynnin myytit ja modernit mahdollisuudet.
    Schneider, G. (2024). E-commerce: business, technology, society 2024.
    Virtanen, S. (2022). Tulevaisuuden verkkokauppa: kasvu ja kehitys.

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojakso koostuu yksilötehtävistä, jotka voi suorittaa omaan tahtiin kurssin aikaikkunan sisällä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Osa lähdeaineistosta on englanniksi, mutta pääsääntöisesti suomeksi.

    Ajoitus

    13.01.2025 - 14.03.2025

    Oppimistehtävät

    Useita pieniä oppimistehtäviä

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Ryhmä
    • TRB4HEMAR
    • VIRTUAL
    Opettaja

    Juhana Isohanni

    Paikkoja

    30 - 100

    Arviointitavat

    Arvosana muodostuu tehtävien perusteella.

    Koulutus

    TRALI Business Administration

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    5.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5