Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen ja harjoitus- ja etätehtävien tekoon Excelillä.
- Opintomateriaali löytyy Moodlesta
- Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opintojaksolla hyödynnetään työelämäyhteyksiä ja yrityselämästä otettuja esimerkkejä sekä case-harjoituksia.
Haagan toimipiste
Kurssilla ei varsinaisia tenttejä, vaan osaaminen osoitetaan kahden viikon välein palautettavilla ja arvioitavilla etätehtävillä. Hylätyn opintojakson voi korottaa kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä tehtävillä tenteillä
Suomi
Opintojakson aihealueita tarkastellaan myös kansainvälisestä näkökulmasta sopivien case-esimerkkien kautta. Opintojakso sisältää vierailijan partnerikorkeakoulusta.
27.03.2023 - 19.05.2023
Kontaktitunneilla tehtävät harjoitustehtävät ja kahden viikon välein palautettavat arvioitavat etätehtävät.
02.01.2023 - 24.03.2023
Kontaktiopetus (alkaen kalenteriviikko 13) maanantaisin ja torstaisin klo 11,30-13,45 (G206)
Viikoittain käsiteltävät aiheet löytyvät Moodlesta kunkin viikon otsikoista
Vk 1 ja 2: Myynnin ennustaminen ja myynnin operatiiviset tunnusluvut
Vk 3 ja 4: Katetuottolaskenta ja tulossuunnittelu
Vk 5 ja 6: Tulos- ja rahoitusbudjetti, ennakoitu tase
Vk 7 ja 8: Kannattavuustutkimus
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena,
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Pekka Heikkilä
15 - 40
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5