Tiedolla johtaen toimintaympäristö haltuun ravintola-alalla, 3 op - TOU8HA005
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Tiedolla johtaen ravintolan toimintaympäristö haltuun TOU8HA005-3003 01.01.2023-31.07.2023 3 op(AVO22KTIEDOLLAJOHTAMINEN, ...)+-
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskieli
Suomi
Ajoitus
01.01.2023 - 31.07.2023
Ilmoittautumisaika
01.01.2022 - 01.01.2022
Ryhmä
AVO22KTIEDOLLAJOHTAMINEN
AVOINAMK
BLENDED
AVO22KMODULE
Opettaja
Kristian Sievers, Anu Lehtinen, Hanna Lak
Paikkoja
15 - 30
T&K-osuus
3.00 op
Virtuaaliosuus
0.00 op
Arviointiasteikko
H-5
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• tuntee toimintaympäristöä ja muutoksia kuvaavia tietolähteitä
• osaa analysoida toimintaympäristön muutoksia ja kilpailijoita
• ymmärtää ravintolasektorin erityispiirteitä ja hallitsee oman sektorinsa avaintunnuslukujen keräämisen, analysoinnin ja hyödyntämisen
• tuntee tärkeimmät matkailutoimialan toimintaympäristöä kuvaavat tietolähteet
• pystyy arvioimaan kysynnän, tarjonnan ja yritystoiminnan vaikutusten seurannan merkitykset
• ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen yrityksen tiedolla johtamisessa
Sisältö
• Hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön analyysit
• Hyvän toimintaympäristön hallinnan vaikutukset yrityksen menestykseen
• Tilastojen ja tietolähteiden hyödyntäminen
Ravintola-alan yritysten omat tietolähteet
Mara, TEM ja tilastokeskus
Matkailutoimialan tietolähteet: Visitory, Benchmarking Alliance, , Visit Finland
• Tietojen ja tietolähteiden yhdistäminen ja analysointi
• Matkailun muutokset ja vaikutukset
Oppimistavat (sisältää ahotin ja erilaiset toteutusvaihtoehdot)
1. Virtuaaliopiskelu, ryhmäkeskustelut ja oppimistehtävät 81 h
2. Lähiopetus ja oppimistehtävät 81h
3. Mahdollinen AHOTointi ja sen hyödyntäminen opintojaksolla sovitaan erikseen ohjaavan opettajan kanssa
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Johdanto tiedolla johtamiseen -opintojakso tai vastaavat tiedot
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tietää ravintolayrityksen toimintaympäristön keskeisimmät osa-alueet ja tietää tärkeimmät tietolähteet. Opiskelija tunnistaa tiedolla johtamisen ja toimintaympäristön analysoinnin merkityksen liiketoiminnan menestyksen mahdollistajana ja osaa tiedon analysoinnin perusteita.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Edellisten lisäksi opiskelija osaa käyttää erilaisia tietolähteitä toimintaympäristön mahdollisuuksien ja muutosten hahmottamiseen. Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa toimintaympäristöön liittyviä tietoja. Opiskelija osaa kuvata ja arvioida liiketoimintaa ja johtamista erilaisissa toimintaympäristöissä.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Edellisten lisäksi opiskelija osaa suunnitella, kehittää ja arvioida liiketoimintamalleja sekä operatiivista toimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä. Opiskelija osaa osallistaa henkilöstöä ja muita sidosryhmiä toimintaympäristön analysointiin sekä yrityksen tiedontarpeiden määrittelyyn määrittelyyn että tiedolla johtamisen kehittämiseen.