Vuorovaikutteisen virtuaalitapahtuman suunnittelu, 5 op - SER014AS3A
Opintojakson kieli
Suomi
Opettaja
Monika Birkle
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson suoritettuasi ymmärrät vuorovaikutuksen ja osallisuuden merkityksen osana tapahtuman toteutusta. Osaat suunnitella ja toteuttaa elämyksellisen ja vuorovaikutteisen tapahtuman, jossa on virtuaalisia elementtejä ja digitaalisia kontaktipisteitä. Osaat valita parhaan formaatin valitulle kohderyhmälle ja tunnistaa parhaat keinot lisätä vuorovaikutusta. Osaat laatia tapahtumakonseptin, tuottaa tapahtuman käsikirjoituksen, toimia tapahtumassa vaaditussa roolissa ja analysoida tapahtuman tulosta. Ymmärrät myös tapahtuman etä-osallistujan vuorovaikutukselliset tarpeet ja huomiot hänet suunnittelussa.
Sisältö
Tapahtuman konseptointi, oikean formaatin valinta: live, virtuaali tai hybridi, vuorovaikutuksen peruselementit, vuorovaikutustyökalut virtuaalitapahtumissa, asiakaskokemus virtuaali-ja hybriditapahtumissa, tapahtumahallintajärjestelmät.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
ks ohje
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa toteutussuunnitelmassa
Intro
Tapahtumat mahdollistavat ihmisen perustarpeen tulla yhteen, kokoontua ja jakaa yhteisiä, ainutlaatuisia hetkiä ja kokemuksia. Viime vuosina livetapahtumien rinnalle rakennetut virtuaalitapahtumat mahdollistavat hyvin suunnitellusti aidot kohtaamiset ja merkityksellisen vuorovaikutuksen myös etänä, kun elämys, osallistuminen ja kohtaamiset ovat tasa-arvoisia osallistujan fyysisestä sijainnista riippumatta. Virtuaalitapahtumat ovat myös keino vähentää tapahtuma-alan hiilijalanjälkeä merkittävästi.
Virtuaalitapahtumien tuotanto osaamiskokonaisuuden tavoitteena on kouluttaa tapahtuma-alan tulevia ammattilaisia vastaamaan alan tarpeeseen. Tarvitaan digitaalisia ja perinteisiä tapahtumatuotannon välineitä ketterästi yhdisteleviä ammattilaisia.
Tässä osaamiskokonaisuudessa syvennetään lisätyn todellisuuden tuomiin mahdollisuuksiin ja pelimaailmasta tunnettuihin digitaalisiin ratkaisuihin ja sovelletaan niitä virtuaali-ja hybriditapahtumiin. Opiskelija oppii käytännönläheisesti monikamerastriimauksen perusteet, virtuaalistudiossa työskentelyn, ääni-, ja valosuunnittelun periaatteet sekä kuvasommittelun ja virtuaalitapahtuma-alustan rakentamisen. Virtuaalitapahtuman vuorovaikutuksen välineet tulevat tutuksi, kuten myös yhteiskehittelyyn tarkoitetut digitaaliset ratkaisut.
Tämä osaamiskokonaisuus antaa opiskelijalle tulevaisuuteen tähtääviä valmiuksia toimia tapahtumatuotannon ammattilaisena.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei edeltävyysvaatimuksia
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija hallitsee virtuaali- ja hybriditapahtumatuotannon peruskäsitteet. Hän ymmärtää auttavasti vuorovaikutuksen merkityksen osana tapahtuman järjestämistä. Hän osaa osana tiimiä suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisen tapahtuman, jossa on digitaalisia elementtejä. Hän osaa auttavasti käyttää vuorovaikutusta lisääviä työkaluja ja pinnallisesti analysoida tapahtuman tuloksia.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija hallitsee virtuaali- ja hybriditapahtumatuotannon peruskäsitteet hyvin. Hän ymmärtää hyvin vuorovaikutuksen merkityksen osana tapahtuman järjestämistä ja rakentaa omalta osaltaan vuorovaikutusta tiimissä. Hän osaa melko itsenäisesti että osana tiimiä suunnitella ja toteuttaa tapahtuman, jossa on digitaalisia elementtejä. Hän osaa käyttää hyvin vuorovaikutusta lisääviä työkaluja ja analysoida tapahtuman tuloksia.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija hallitsee virtuaali- ja hybriditapahtumatuotannon peruskäsitteet erittäin hyvin. Hän ymmärtää syvällisesti vuorovaikutuksen merkityksen osana tapahtuman järjestämistä ja rakentaa omalta osaltaan vuorovaikutusta aktiivisesti tiimissä. Hän osaa itsenäisesti suunnitella ja toteuttaa vaativan tapahtuman, jossa on digitaalisia elementtejä. Hän osaa monipuolisesti käyttää vuorovaikutusta lisääviä työkaluja ja soveltaa niitä eri toimintaympäristöihin. Hän osaa analysoida tapahtuman tuloksia syvällisesti ja laaja-alaisesti.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Arviointi hyväksytty/hylätty on sallittu vain poikkeustapauksissa ja tutkintojohtajan kanssa etukäteen sovituilla yksittäisillä opintojaksoilla > arviointikriteereja 1, 3, 5 käytettäessä tämä jätetään tyhjäksi.