Lisätty todellisuus ja tekoäly virtuaalitapahtumissa, 5 op - SER013AS3A
Opintojakson kieli
Suomi
Opettaja
Monika Birkle
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson suoritettuasi tunnistat laajennetun todellisuuden tuomat mahdollisuudet tapahtumatuotannoissa, sekä lisätty, virtuaali että tehostettu todellisuus. Ymmärrät näiden tekniikoiden tuoman lisäarvon asiakaskokemukselle tapahtumissa ja tunnet alan keskeiset toimijat. Green screen ja virtuaalistudiotyöskentely tulee tutuksi. Näiden lisäksi tunnistat myös pelillistämisen ja tekoälyn tuomat uudet ulottuvuudet tapahtuma-alalla.
Sisältö
360 -videoprojisointi ja elämystilojen suunnittelu. VR, AR ja MR sovellukset ja niiden käyttö tapahtumissa. Pelillistämisen keinot tapahtumissa. Tekoälyratkaisut tapahtumien suunnittelussa, markkinoinnissa sekä asiakaskokemuksen rikastamisessa. Teknologian tuomat riskit ja eettiset näkökulmat tapahtumakokonaisuuden onnistumisessa.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
ks ohje
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan toteutussuunnitelmassa
Intro
Tapahtumat mahdollistavat ihmisen perustarpeen tulla yhteen, kokoontua ja jakaa yhteisiä, ainutlaatuisia hetkiä ja kokemuksia. Viime vuosina livetapahtumien rinnalle rakennetut virtuaalitapahtumat mahdollistavat hyvin suunnitellusti aidot kohtaamiset ja merkityksellisen vuorovaikutuksen myös etänä, kun elämys, osallistuminen ja kohtaamiset ovat tasa-arvoisia osallistujan fyysisestä sijainnista riippumatta. Virtuaalitapahtumat ovat myös keino vähentää tapahtuma-alan hiilijalanjälkeä merkittävästi.
Virtuaalitapahtumien tuotanto osaamiskokonaisuuden tavoitteena on kouluttaa tapahtuma-alan tulevia ammattilaisia vastaamaan alan tarpeeseen. Tarvitaan digitaalisia ja perinteisiä tapahtumatuotannon välineitä ketterästi yhdisteleviä ammattilaisia.
Tässä osaamiskokonaisuudessa syvennetään lisätyn todellisuuden tuomiin mahdollisuuksiin ja pelimaailmasta tunnettuihin digitaalisiin ratkaisuihin ja sovelletaan niitä virtuaali-ja hybriditapahtumiin. Opiskelija oppii käytännönläheisesti monikamerastriimauksen perusteet, virtuaalistudiossa työskentelyn, ääni-, ja valosuunnittelun periaatteet sekä kuvasommittelun ja virtuaalitapahtuma-alustan rakentamisen. Virtuaalitapahtuman vuorovaikutuksen välineet tulevat tutuksi, kuten myös yhteiskehittelyyn tarkoitetut digitaaliset ratkaisut.
Tämä osaamiskokonaisuus antaa opiskelijalle tulevaisuuteen tähtääviä valmiuksia toimia tapahtumatuotannon ammattilaisena.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei edeltävyysvaatimuksia
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa nimetä opintojaksossa käsitellyt peruskäsitteet sekä tunnistaa joitakin alan keskeisiä toimijoita. Opiskelija pystyy jossain määrin soveltamaan opittua, hän osaa nimetä vain muutaman keinon miten teknologia voi rikastuttaa tapahtumakokemusta. Hän kykenee vain pinnallisesti pohtimaan teknologian tuomia riskejä ja arvioimaan niitä eettisestä näkökulmasta.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa nimetä opintojaksossa käsitellyt peruskäsitteet hyvin sekä tunnistaa alan keskeisiä toimijoita. Opiskelija pystyy soveltamaan opittua, hän osaa nimetä keinoja, miten teknologia voi rikastuttaa tapahtumakokemusta. Hän kykenee pohtimaan teknologian tuomia riskejä ja osaa arvioida niitä eettisestä näkökulmasta.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa nimetä opintojaksossa käsitellyt peruskäsitteet erittäin hyvin sekä tunnistaa laajasti alan keskeisiä toimijoita. Opiskelija pystyy soveltamaan opittua syvällisesti, hän osaa nimetä monipuolisesti keinoja, miten teknologia voi rikastuttaa tapahtumakokemusta. Hän kykenee pohtimaan laaja-alaisesti teknologian tuomia riskejä sekä tulevaisuuden mahdollisuuksia ja osaa arvioida niitä syvällisesti eettisestä näkökulmasta.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Arviointi hyväksytty/hylätty on sallittu vain poikkeustapauksissa ja tutkintojohtajan kanssa etukäteen sovituilla yksittäisillä opintojaksoilla > arviointikriteereja 1, 3, 5 käytettäessä tämä jätetään tyhjäksi.