Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Osaamisen soveltaminen käytännön työssä
Haagan toimipiste
Suomi
25.03.2024 - 17.05.2024
Perusmakutehtävä (ryhmätyö) Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö) Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)
02.01.2024 - 22.03.2024
To 28.3. KLO 14.00 - 17.00 Viiniluokka A47
Kurssin esittely
Perehtyminen kurssin viineihin
Ruuan ja viinin yhdistäminen - teorian aloitusluento
To 4.4.KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Aistinvarainen arviointi (teoria)
- Perusmakuliemet ja aistien virittely
- Perusmakujen ryhmätyön esittely
- Menusuunnittelu (teoria)
To 11.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
Perusmakutehtävän esitys
Makurata 1 (Alkuruoat)
To 18.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
Makurata 2 (Pääruoat)
To 25.4. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
Makurata 3 (Jälkiruoat)
Menu -ryhmätehtävien esitykset; Menun mice en place
To 2.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka /Viiniluokka
Vierailulento: Petra Laamanen, Alkoholiton olut ja ruoka
Viinit ja juusto, luento
T0 9.5. klo 14.15- 20.00 Helatorstai, ei luentoa
Ti 16.5. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö/ Valopiha
- Opintojakson lopetusillallinen ja palautekeskustelut
Jouko Mykkänen, Jari Karjalainen
15 - 30
Hyväksytty / Hylätty
Perusmakutehtävä
Menusuunnittelu tehtävä
Tuntitehtävät ja harjoitukset
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5
Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa
Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Osaamisen soveltaminen käytännön työssä
Haagan toimipiste
Suomi
Vierailijaluento
27.03.2023 - 19.05.2023
Perusmakutehtävä (ryhmätyö) Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö) Juomasuositukset menulle (yksilötyö) Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)
02.01.2023 - 24.03.2023
Ti 28.3. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Kurssin esittely
- Aistinvarainen arviointi (teoria)
- Perusmaut ja aistien virittely
Ti 4.4.KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Tee juomana ja teen historia
- The theory of tea and food pairing
- Lysbeth Vink ja Deborah Verschoor Hotelschool the Hague
Ti 11.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Viinin maistaminen perusteet
- Viinin makuun vaikuttavat tekijät
- Kurssin viineihin tutustuminen
Ti 18.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
- Perusmaku-ryhmätöiden esitykset
- havainnollistava perusmakutuote ja siihen soveltuva juomatuote
- Makurata; Alkuruoat ja viini
Ti 25.4. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
- Makurata; Pääruoat ja viini
- Menusuunnittelu (Ruoka ja juoma)
Ti 2.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
- Makurata; Jälkiruoat ja viini
Ti 9.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
-Tehtävien esitykset; Menun mice en place
Ti 16.5. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö/ Valopiha
- Opintojakson lopetusillallinen ja palautekeskustelut
Jari Karjalainen, Terhi Oksanen-Alén
15 - 30
Hyväksytty / Hylätty
Perusmakutehtävä 15%
Kurssitehtävä 25%
Menun juomasuositus 10%
Tuntitehtävät ja harjoitukset 50%
Läsnäolo 100%
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5