Kontaktiopetus
Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.
Haagan toimipiste
Suomi
13.01.2025 - 16.05.2025
Oppimispäiväkirja, yksilötehtävä Tiedonhankinta-tehtävä, yksilötehtävä Menutehtävä: Ruoan ja juoman yhdistäminen, ryhmätehtävä
02.01.2025 - 10.01.2025
21.1. Maistaminen, perusmakuliemet.
11.2. Ruoan ja viinin yhdistäminen, Alkuruoka
11.3. Ruoan ja viinin yhdistäminen, Pääruoka
7.4. Esitykset ja ruokien sekä juomien valinta (ryhmätehtävä); Ruoan ja viinin yhdistäminen, Jälkiruoka
28.4. Ryhmä menun toteutus: kolme ruokalaija ja sopivat juomat (arvioitava tehtävä).
Jari Karjalainen, Terhi Oksanen-Alén
15 - 35
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
Tunnistaa klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden periaatteet
Tietää peruselementit ruuissa ja juomissa
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makutekijät
Osaa soveltaa klassisiin ja moderneihin yhdistelmiin perustuvien ateriakokonaisuuksien periaatteita
Arviointikriteeri - arvosana 5
Hyödyntää ruoka- ja juomayhdistelmiä asiakaskokemuksen rakentamisessa
Osaa suunnitella ja toteuttaa tasapainoisen ateriakokonaisuuden
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.
Haagan toimipiste
Suomi
13.01.2025 - 14.03.2025
Perusmakutehtävä (ryhmätyö) Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö) Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)
02.01.2025 - 10.01.2025
Opetus lukujärjestyksen mukaisesti keskiviikkoisin klo 8.00- 13.45 Viiniluokka A427 ja/tai Hartwall -luokka/ Opetuskeittiö Nuijamies
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Hanna Rinne/Sakari Ketolainen
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Jouko Mykkänen, Jari Karjalainen
15 - 35
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa
Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Haagan toimipiste
Suomi
15.01.2024 - 15.03.2024
Perusmakutehtävä (ryhmätyö) Kurssitehtävä: menu ja juomasuositukset (ryhmätyö) Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö) Oppimispäiväkirja ja osaamisen reflektointi (yksilötyö)
Ke 17.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka
- Kurssin esittely
- Aistinvarainen arviointi
- Maistamisen perusteet, viinit
Ke 24.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka
- Viinin makuun vaikuttavat tekijät
- Ruuan ja viinin yhdistäminen
Ke 31.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Annos- ja Menusuunnittelu (Ruoka ja juoma)
- Makurata; Alkuruoka ja viini
Ke 7.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Makurata; Pääruoat ja viini
Ke 14.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Viinit ja juusto, luento
- Makurata: juustot ja viini
- Makurata: Jälkiruoat ja viini
Ke 28.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Olut ja ruoka
Ke 6.3. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Tee ja ruoka
Ke 13.3. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Ryhmätehtävien esitykset
- Opintojakson palautekeskustelut ja reflektointi
Jari Karjalainen, Terhi Oksanen-Alén
15 - 30
Perusmakutehtävä 10%
Menu ja juomasuositus 25%
Tuntitehtävät, harjoitukset ja oppimispäiväkirja 65%
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5