Kriisiviestintä ja maineenhallintaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: COM4HM007

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa :
Tunnistaa ja priorisoida organisaation sidosryhmät
Tunnistaa, ja analysoida organisaation maineen kannalta keskeiset tekijät ja riskit
Kehittää organisaation kriisiviestintävalmiutta ja laatia kriisiviestintäsuunnitelman

Sisältö

Sidosryhmäteoria: sidosryhmien priorisointi ja odotustenhallinta
Luotettavuus, uskottavuus ja maine
Maineriskien kartoitus
Kriisiviestintävalmiuden arviointi ja kehittäminen
Kriisiinvastaamistrategiat
Kriisijohtaminen

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Suositus; Strateginen brändin johtaminen tai vastaavat tiedot.  Tämä ei ole kuitenkaan ehdoton edellytys, ja erityisesti lähiopetukseen osallistumalla "ummikkokin" pärjää kurssilla hyvin.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Lähiopetus, itsenäistä työskentelyä verkossa ja pienryhmätyöskentelyä Pasilassa. Kurssi on mahdollista suorittaa täysin itsenäisesti verkkomateriaalien ja -tehtävien avulla. Vaihtoehtona on osallistua online-luentoihin ja/tai ryhmätyöskentelyyn Pasilassa. Molemmissa vaihtoehdoissa oppiminen etenee niin, että jokaisen teoriaosuuden jälkeen opittua analysoidaan ajankohtaista kriisiä tai valittua organisaatiota. Lopuksi on vapaaehtoinen kriisisimulaatioharjoitus Pasilassa. Opintojaksoon sisältyy pakollisena oman oppimisen arviointi.

Jos opiskelijalla on työn, opintojen tai muun aiemman kokemuksen (esim. sertifiointi) perusteella kurssin tuottama osaaminen, hän voi osoittaa osaamisensa toteutuksen opettajan kanssa sovittavalla tavalla. Toteutuksen opettaja tiedottaa tarkemmin AHOT-käytännöistä kurssin alussa.

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opiskelija osaa tunnistaa sidosryhmiä ja organisaation maineriskejä teorioita hyödyntäen. Opiskelija osaa arvioida organisaation kriisiviestintävalmiutta. Opiskelija osaa laatia kriisiviestintäsuunnitelman ja tunnistaa erilaisia kriisiinvastaamisstrategioita. Kirjallisten tehtävien raportointi noudattaa suurilta osin Haaga-Helian raportointiohjeita.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Edellisen lisäksi opiskelija osaa priorisoida sidosryhmiä ja odotuksia valitsemansa organisaation tavoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa perustella laatimansa kriisiviestintäsuunnitelman valitsemansa organisaation näkökulmasta. Kirjallisten tehtävien raportointi noudattaa hyvin Haaga-Helian raportointiohjeita.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Edellisen lisäksi opiskelija osaa luoda strategisen kriisiviestintäsuunnitelman ja soveltaa erinomaisesti kirjallisuuteen ja tutkimukseen perustuvia lähtökohtia organisaation kriisiviestintävalmiuden kehittämiseen. Kirjallisten tehtävien raportointi noudattaa erinomaisesti Haaga-Helian raportointiohjeita. Opiskelija hallitsee projektimaisen työskentelyn ja pysyy aikataulussa.

Oppimateriaalit

Oppimisaineistot julkaistaan kurssin aikana. Lisäksi opiskelijoiden tulee hake itsenäisesti tietoa valitsemistaan organisaatioista / toimialoista.

Lisätiedot

Kurssipaikka vahvistetaan suorittamalla hyväksytysti kurssin aloituksessa julkistettava motivaatiotentti viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Tentti perustuu suurilta osin aloituskerran materiaaleihin ja siitä saa enimmillään 10 pistettä, joka sisältyy kurssisuorituksiin. Kurssitehtävät on kaikki pisteytetty ja maksimipistemäärä on 100.

Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Siirry alkuun