Food and Drink as the Pull Factor in TourismLaajuus (5 cr)

Course unit code: HOS023AS2A

General information


ECTS credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

Hallitsee ruokaturvallisuuden perusteet, ymmärtää asiakkaiden erilaisia ruokavalioita ja hahmottaa omavalvonnan kokonaisuuden Ymmärtää tilaustarjoilun kulun ja kaupallisen ruoanvalmistuksen perusteet osana ruokamatkailua sekä pystyy toimimaan tilaisuuden vetäjänä ja osallistujana
Osaa hahmottaa elämysteorioita, tunnistaa elämysten merkityksen ja osaa niiden tuottamista käytännössä Osaa kiinnittää huomiota vastuullisuusnäkökulmasta ruokamatkailun ympäristövastuuseen Osaa kehittää ja valmistaa joitakin suomalaisia ruoka- ja juomaelämyksiä kannattavasti, vastuullisesti, esteettisesti, asiakaslähtöisesti ja vieraanvaraisesti ruokamatkailun näkökulmasta
Osaa tuottaa vastuullisia ruoka- ja juomaelämyksiä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa matkailukohteisiin, tapahtumiin, kokouksiin, ohjelmapalveluihin sekä hyödyntää suomalaista luontoa ruokailuelämyksen toteuttamisessa.

Contents

-Ruokaturvallisuus ja erilaiset ruokavaliot,
-Ruonvalmistuksen ja tilaisuuksien järjestäminen eri toimintaympäristöissä,
-Elämysteorioiden soveltaminen ruokamatkailussa,
-Vastuullisuus ja tuoteturvallisuus ruoka- ja juomaelämyksissä,
-Olemassa oleviin verkostoihin ja sidosryhmiin tutustuminen

Implementation methods, demonstration and Work&Study

Blended -toteutus (lähiopetusta ja online). Portfolio osaamisen näyttämiseksi aikaisemmasta ruokamatkailun kehittämistoiminnasta.

Assessment criteria - grade 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Osaa toimia ruokaturvallisuuden vaatimusten mukaisesti erityisruokavaliot huomioiden. Tunnistaa eri toimintaympäristöjen vaatimukset tilaisuuksien järjestämisessä. Osaa kuvata yhden elämysteorian, sekä kiinnittää sen ruoka- ja juomatuotteeseen.

Assessment criteria - grade 3

Osaa kehittää ja valmistaa joitain suomalaisia ruoka- ja juomatuotteita. Tunnistaa vastuullisuusnäkökulmat ruokamatkailussa. Osaa perustella ruokamatkailutuotteita elämysteorioiden avulla. Osaa järjestää tai ulkoistaa ruokamatkailutilaisuuden.

Assessment criteria - grade 5

Hallitsee ruokaturvallisuuden ja erilaiset ruonvalmistuksen ja tilaisuuksien järjestäminen eri toimintaympäristöissä. osaa soveltaa ja arvioida elämysteorioita ruokamatkailun kehittämisessä. osaa analysoida vastuullisuutta ja tuoteturvallisuutta ruoka- ja juomaelämyksissä. Työskentelee aktiivisesti mahdollisten olemassa olevien verkostojen ja sidosryhmien kanssa.

Learning materials

Havas, K. & Adamsson, K. 2020. Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028. Yhdessä tekoja luonnosta ammentaen, Toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2022/03/Ruokamatkailustrategia-2020-2028-1.pdf. Luettu 9.6.2022. Kylli, R. 2021. Suomen ruokahistoria, suolalihasta sushiin. Gaudeamus. Helsinki. Maa- ja metsätalousministeriö & Business Finland 2022. Finland Toolbox. The Smart Taste of Nature. Luettavissa: https://toolbox.finland.fi/life-society/the-smart-taste-of-nature/. Luettu 6.9.2022. Visit Finland & Haaga-Helia amk 2020. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2021/09/ruokamatkailun-tuotesuositukset-2020.pdf. Luettu 9.6.2022. Visit Finland 2021. Kestävän ruokamatkailun opas. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/491559/globalassets/finnish-customers/02-build-your-network/visit-finland/julkaisut/kestavan-ruokamatkailun-opas-2021.pdf. Luettu 9.6.2022. Muu opettajien osoittama materiaali.

Go back to top of page