Profitability in Professional KitchenLaajuus (5 cr)

Course unit code: HOS012AS3A

General information


ECTS credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Analysoida yrityksen kilpailuympäristöä, Arvioida yrityksen tuloksellisuutta ja kulurakenteita, Arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta sekä hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia.

Contents

Opintojakson sisältöjä ovat: Tuotekohtainen kannattavuus (Menu mix), Asiakaskohtainen kannattavuuslaskenta, Tiedolla johtaminen, Hinnoittelumallit, Kannattavuustutkimus, Tuottojohtaminen ja kilpailija-analyysi.

Starting level and linkage with other courses

Yrityksen talous, kannattavuuden suunnittelu sekä ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksot oltava käytynä

Implementation methods, demonstration and Work&Study

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Assessment criteria - grade 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Osaa tulkita yrityksen kilpailuympäristöä, tunnistaa yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin liittyviä tekijöitä, osaa arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia liikeideaan sopivasti

Assessment criteria - grade 3

Osaa analysoida yrityksen kilpailuympäristöä, osaa arvioida yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin vaikuttavia tekijöitä, osaa tutkia ja arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia kannattavasti ja liikeideaan sopivasti

Assessment criteria - grade 5

Osaa analysoida yrityksen kilpailuympäristöä ja ennakoida muutoksia, osaa arvioida yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin vaikuttavia tekijöitä sekä kehittää toimintaa kannattavuustutkimuksen perusteella, osaa tutkia ja arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia kannattavasti eri liikeideoissa ja toimintaympäristöissä

Learning materials

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Go back to top of page