Ravintola pop-upLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: HOS012AS2A
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Suunnitella ja toteuttaa ravintola pop-up –projektin sekä arvioida sen onnistumista, Laatia projektille soveltuvan suunnitelman ja viedä sen käytäntöön, Soveltaa kannattavuuslaskentaa ravintolatoiminnassa, Kehittää liikeideaan sopivia ruoka- ja juomatuotteita, Tehdä markkinointisuunnitelman ja toteuttaa sen
Sisältö
Opintojakson sisältöjä ovat: Pop-up ravintolan suunnittelu, toteuttaminen ja onnistumisen arviointi, Projekti- ja markkinointisuunnitelman laatiminen, Annos- ja menusuunnittelu, Liiketoimintaan liittyvät kannattavuuslaskelmat
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Opintojakso on tarkoitettu Keittiömestari -suuntautumisen valinneille opiskelijoille. Toteutussuunnitelma on hyväksytettävä kurssin vastuuopettajalla.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1) Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Arviointikriteerit - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman pop-up ravintolatoteutusta varten. Osaa huomioida asiakasymmärrystä, kannattavuutta, ammattikeittiöprosesseja sekä työturvallisuutta koskevat elementit toteutuksessa. Tunnistaa toteutuksen kehityskohteet.
Arviointikriteerit - arvosana 3
Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman pop-up ravintolatoteutusta varten. Hyödyntää asiakasymmärrystä, kannattavuutta, ammattikeittiöprosesseja sekä työturvallisuutta koskevat elementit toteutuksessa. Osaa arvioida toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta.
Arviointikriteerit - arvosana 5
Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman ja kehittää suunnitelmaa pop-up ravintolaprojektin aikana. Analysoi ja hyödyntää asiakasymmärrystä, kannattavuutta, ammattikeittiöprosesseja sekä työturvallisuutta koskevat elementit toteutuksessa. Osaa arvioida oppimista sekä toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta.
Oppimateriaalit
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.