Ravintola-alan innovatiiviset teknologiatLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: HOS004AS3A

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut tunnistaa realistisia ja lisäarvoa tuottavia mahdollisuuksia innovatiivisen teknologian hyödyntämiseen ravintolaliiketoiminnan kontekstissa
Ennakoi teknologian hyödyntämisen johdosta aiheutuvia operatiivisia ja strategisia haasteita ja mahdollisuuksia asiakkaan, työntekijän, ja yrityksen näkökulmasta
Kehittää toteutuskelpoisia toimintasuunnitelmia ja strategisia tiekarttoja innovatiivisen teknologian käyttöönotosta lyhyellä- ja pitkällä aikavälillä

Sisältö

Tuotannonohjausjärjestelmät ravintolaliiketoiminnassa: back-of-house
Tuotannonohjausjärjestelmät ravintolaliiketoiminnassa: front-of-house
Verkkosivut ja mobiilisovellukset ravintolaliiketoiminnassa: käyttöliittymäsuunnittelun perusteet
Immersiiviset teknologiat ravintolaliiketoiminnassa: AR, VR, MR, XR
Tekoäly ja palvelurobotiikka ravintolaliiketoiminnassa: back-of-house
Tekoäly ja palvelurobotiikka ravintolaliiketoiminnassa: front-of-house
Digitaaliset myyntikanavat: digitaaliset alustat, virtuaaliravintolat, haamukeittiöt
Tulevaisuuden ruokateknologia: 3d-printtaus, vaihtoehtoiset proteiinit, ml. solumaatalous

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ravintolasuuntautumisen tason 2 opinnot suoritettu

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Opiskelija tunnistaa realistisia ja lisäarvoa tuottavia mahdollisuuksia innovatiivisen teknologian hyödyntämiseen ravintolaliiketoiminnan kontekstissa. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Opiskelija osaa ennakoida teknologian hyödyntämisen johdosta aiheutuvia operatiivisia ja strategisia haasteita ja mahdollisuuksia asiakkaan, työntekijän, ja yrityksen näkökulmasta. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Opiskelija osaa kehittää toteutuskelpoisia toimintasuunnitelmia ja strategisia tiekarttoja innovatiivisen teknologian käyttöönotosta lyhyellä- ja pitkällä aikavälillä. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.

Siirry alkuun