Viinin ja ruuan yhdistäminenLaajuus (6 op)

Opintojakson tunnus: RES8RH025

Opintojakson perustiedot


Laajuus
6 op

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee viinin ja ruuan yhdistämisen viinin ominaisuudet sekä raaka-aineet- ja ruoanvalmistusmenetelmät huomioiden, annos- ja menusuunnittelun perusteet, erityyppisten ateria- ja juomakokonaisuuksien luomisen, suosittamisen ja myynnin asiakkaalle.

Sisältö

Kurssi luo pohjaa ja täydentää/syventää myöhempää ravintolapalveluiden-, juomien- ja tuotannon opiskelua. Käsiteltävät asiakokonaisuudet ovat:

- Viinin ominaisuudet ja makuun vaikuttavat tekijät
- Maistamisen käytäntö ja perusmaut
- Makuradat: alku-, pää- ja jälkiruoat ja viini, tukevat/ erottavat ominaisuudet
- Keittiö- ja salityöskentely, maistelu
- Ruoka- ja viinilistan yhteensopivuus
- Gastronomia ja Grand Dinner
- Oluen/ Teen ja ruoan yhdistäminen

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Opintojaksolle tulee olla hyväksytysti suoritettuna ruokatuotantoon ja ravintolajuomiin liittyvät perusopintojaksot.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Arviointiperusteet
Kurssitehtävä 75 % (H/T)
Annettujen harjoitustöiden suorittaminen 25 %
Läsnäolo 100%

Oppimateriaalit

Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Lisätiedot

Opintojakso suoritetaan kontaktitunneilla 4. periodin aikana

Opintojaksomaksu
Suoritetaan materiaalipalveluun ennen kurssin alkua. Maksu lukuvuodelle 2020 on 60€/hlö.
Henkilömäärä kurssilla max 25 hlö

Työelämäyhteydet
Kurssin aikana pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan vierailevia luennoitsijoita elinkeinosta ja yritysvierailuja.

Kansainvälisyys
Kurssilla käsitellään juoma- ja ruokakulttuuria kansallisesti ja kansainvälisesti

Siirry alkuun