Viinin ja ruuan yhdistäminenLaajuus (6 op)
Opintojakson tunnus: RES8RH025
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 6 op
Osaamistavoitteet
Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee viinin ja ruuan yhdistämisen viinin ominaisuudet sekä raaka-aineet- ja ruoanvalmistusmenetelmät huomioiden, annos- ja menusuunnittelun perusteet, erityyppisten ateria- ja juomakokonaisuuksien luomisen, suosittamisen ja myynnin asiakkaalle.
Sisältö
Kurssi luo pohjaa ja täydentää/syventää myöhempää ravintolapalveluiden-, juomien- ja tuotannon opiskelua. Käsiteltävät asiakokonaisuudet ovat:
- Viinin ominaisuudet ja makuun vaikuttavat tekijät
- Maistamisen käytäntö ja perusmaut
- Makuradat: alku-, pää- ja jälkiruoat ja viini, tukevat/ erottavat ominaisuudet
- Keittiö- ja salityöskentely, maistelu
- Ruoka- ja viinilistan yhteensopivuus
- Gastronomia ja Grand Dinner
- Oluen/ Teen ja ruoan yhdistäminen
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Opintojaksolle tulee olla hyväksytysti suoritettuna ruokatuotantoon ja ravintolajuomiin liittyvät perusopintojaksot.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Arviointiperusteet
Kurssitehtävä 75 % (H/T)
Annettujen harjoitustöiden suorittaminen 25 %
Läsnäolo 100%
Oppimateriaalit
Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Lisätiedot
Opintojakso suoritetaan kontaktitunneilla 4. periodin aikana
Opintojaksomaksu
Suoritetaan materiaalipalveluun ennen kurssin alkua. Maksu lukuvuodelle 2020 on 60€/hlö.
Henkilömäärä kurssilla max 25 hlö
Työelämäyhteydet
Kurssin aikana pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan vierailevia luennoitsijoita elinkeinosta ja yritysvierailuja.
Kansainvälisyys
Kurssilla käsitellään juoma- ja ruokakulttuuria kansallisesti ja kansainvälisesti