Viinin ja ruuan yhdistäminen (6 op)
Toteutuksen tunnus: RES8RH025-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2024 - 22.03.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.03.2024 - 17.05.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 6 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 30
- Koulutus
- HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Jouko Mykkänen
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
02HAAGAVV02HAAGAVV Haagan vapaasti valittavat
- Opintojakso
- RES8RH025
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
To 28.3. KLO 14.00 - 17.00 Viiniluokka A47
Kurssin esittely
Perehtyminen kurssin viineihin
Ruuan ja viinin yhdistäminen - teorian aloitusluento
To 4.4.KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Aistinvarainen arviointi (teoria)
- Perusmakuliemet ja aistien virittely
- Perusmakujen ryhmätyön esittely
- Menusuunnittelu (teoria)
To 11.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
Perusmakutehtävän esitys
Makurata 1 (Alkuruoat)
To 18.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
Makurata 2 (Pääruoat)
To 25.4. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
Makurata 3 (Jälkiruoat)
Menu -ryhmätehtävien esitykset; Menun mice en place
To 2.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka /Viiniluokka
Vierailulento: Petra Laamanen, Alkoholiton olut ja ruoka
Viinit ja juusto, luento
T0 9.5. klo 14.15- 20.00 Helatorstai, ei luentoa
Ti 16.5. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö/ Valopiha
- Opintojakson lopetusillallinen ja palautekeskustelut
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Arviointiperusteet
Kurssitehtävä 75 % (H/T)
Annettujen harjoitustöiden suorittaminen 25 %
Läsnäolo 100%
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa
Työelämäyhteydet
Osaamisen soveltaminen käytännön työssä
Oppimistehtävät
Perusmakutehtävä (ryhmätyö)
Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö)
Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)
Arviointitavat
Hyväksytty / Hylätty
Perusmakutehtävä
Menusuunnittelu tehtävä
Tuntitehtävät ja harjoitukset