Viinin ja ruuan yhdistäminen (6 op)

Toteutuksen tunnus: RES8RH025-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 22.03.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.03.2024 - 17.05.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
6 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 30
Koulutus
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Jouko Mykkänen
Jari Karjalainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
02HAAGAVV
02HAAGAVV Haagan vapaasti valittavat
Opintojakso
RES8RH025

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

To 28.3. KLO 14.00 - 17.00 Viiniluokka A47
Kurssin esittely
Perehtyminen kurssin viineihin
Ruuan ja viinin yhdistäminen - teorian aloitusluento
To 4.4.KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Aistinvarainen arviointi (teoria)
- Perusmakuliemet ja aistien virittely
- Perusmakujen ryhmätyön esittely
- Menusuunnittelu (teoria)
To 11.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
Perusmakutehtävän esitys
Makurata 1 (Alkuruoat)
To 18.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
Makurata 2 (Pääruoat)
To 25.4. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
Makurata 3 (Jälkiruoat)
Menu -ryhmätehtävien esitykset; Menun mice en place
To 2.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka /Viiniluokka
Vierailulento: Petra Laamanen, Alkoholiton olut ja ruoka
Viinit ja juusto, luento
T0 9.5. klo 14.15- 20.00 Helatorstai, ei luentoa
Ti 16.5. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö/ Valopiha
- Opintojakson lopetusillallinen ja palautekeskustelut

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Arviointiperusteet
Kurssitehtävä 75 % (H/T)
Annettujen harjoitustöiden suorittaminen 25 %
Läsnäolo 100%

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa

Työelämäyhteydet

Osaamisen soveltaminen käytännön työssä

Oppimistehtävät

Perusmakutehtävä (ryhmätyö)
Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö)
Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)

Arviointitavat

Hyväksytty / Hylätty
Perusmakutehtävä
Menusuunnittelu tehtävä
Tuntitehtävät ja harjoitukset

Siirry alkuun