Ruokamatkailu (5 op)
Toteutuksen tunnus: TOU2RR001-3022
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2024 - 22.03.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.03.2024 - 17.05.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Sini Garam
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
RH21SARH21SA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ko., 2021 aloittaneet
- Opintojakso
- TOU2RR001
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
VKO 1 (13)
ke 27.3.
Kick-off
Opintojakson esittely, kurssin tavoite ja taustat, työskentelymuodot ja yhteiset pelisäännöt
Ennakkotehtävän purku
pe 29.3
Pääsiäisloma
VKO 2 (14)
ke 3.4.
Toimeksiantaja ja tiimit
Kotitehtävän purku: houkuttelevimmat reitit
pe 5.4.
Suomi-ruokaa
Kotitehtävän purku: ruokamatkailun trendit 2024
VKO 3 (15)
ke 10.4.
TH 2 Parhaat palat -esitykset
pe 12.4.
Vierailu
VKO 4 (16)
ke 17.4.
Ensi-ideoiden esittely & sparrausta
pe 19.4.
Palvelumuotoilutyöpaja
Kotitehtävän purku: mitä on palvelumuotoilu, miten sitä voi hyödyntää reittin suunnittelussa?
VKO 5 (17)
ke 24.4.
Tarinallistaminen
Kotitehtävän purku: mitä on tarinallistaminen?
pe 26.4.
Vierailu Juomat ruokamatkailussa @Olarin Panimo
VKO 6 (18)
Ke 1.5. Wappu!
pe 3.5
Ryhmätyön itsenäistä edistämistä
VKO 7 (19)
ke 8.5.
Sparraus
pe 10.5.
Sparraus
VKO 8 (20)
ke 15.5.
Loppuesitykset
pe 17.5.
Wrap-up
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
d. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Moodlessa osoitettu sekä opettajan muu osoittama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opintojakso koostuu lähiopetuksesta ja siellä tapahtuvasta työskentelystä sekä itsenäisestä- että parityöskentelystä.
Työelämäyhteydet
Opintojaksotehtävä toimeksiantaja Hungry for Finland
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksotehtävä ja yksilötehtävät, ei tenttiä.
Kansainvälisyys
Ruokamatkailustrategia ja tuotesuositukset huomioivat kansainvälisen matkailijan asiakasprofiilit.
Oppimistehtävät
Yksilötyöt
TH 1. Ennakkotehtävä: Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuosituksista
TH 2: Parhaat palat pääkaupunki seutua
Parityö: Ruokamatkailureitti
Tuntityöskentely: kotitehtävien purku, pohdinta-, pari- ja ryhmätyöskentely sekä työpajatyöskentely
Arviointitavat
Opintojakso koostuu lähiopetuksesta ja siellä tapahtuvasta työskentelystä, itsenäisestä- ja parityöskentelystä.
Yksilötyöt
TH 1. Ennakkotehtävä: Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuosituksista (Hyväksytty/hylätty)
TH 2: Parhaat palat pääkaupunki seutua (Hyväksytty/hylätty)
Parityö: Ruokamatkailureitti (50 % arvosanasta)
Tuntityöskentely: kotitehtävien purku, pohdinta-, pari- ja ryhmätyöskentely sekä työpajatyöskentely (50 % arvosanasta)