Ruokamatkailu (5 op)

Toteutuksen tunnus: TOU2RR001-3022

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 22.03.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.03.2024 - 17.05.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Sini Garam
Jari Karjalainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RH21SA
RH21SA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ko., 2021 aloittaneet
Opintojakso
TOU2RR001

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

VKO 1 (13)
ke 27.3.
Kick-off
Opintojakson esittely, kurssin tavoite ja taustat, työskentelymuodot ja yhteiset pelisäännöt
Ennakkotehtävän purku
pe 29.3
Pääsiäisloma
VKO 2 (14)
ke 3.4.
Toimeksiantaja ja tiimit
Kotitehtävän purku: houkuttelevimmat reitit
pe 5.4.
Suomi-ruokaa
Kotitehtävän purku: ruokamatkailun trendit 2024
VKO 3 (15)
ke 10.4.
TH 2 Parhaat palat -esitykset
pe 12.4.
Vierailu
VKO 4 (16)
ke 17.4.
Ensi-ideoiden esittely & sparrausta
pe 19.4.
Palvelumuotoilutyöpaja
Kotitehtävän purku: mitä on palvelumuotoilu, miten sitä voi hyödyntää reittin suunnittelussa?
VKO 5 (17)
ke 24.4.
Tarinallistaminen
Kotitehtävän purku: mitä on tarinallistaminen?
pe 26.4.
Vierailu Juomat ruokamatkailussa @Olarin Panimo
VKO 6 (18)
Ke 1.5. Wappu!
pe 3.5
Ryhmätyön itsenäistä edistämistä
VKO 7 (19)
ke 8.5.
Sparraus
pe 10.5.
Sparraus
VKO 8 (20)
ke 15.5.
Loppuesitykset
pe 17.5.
Wrap-up

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
d. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Moodlessa osoitettu sekä opettajan muu osoittama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opintojakso koostuu lähiopetuksesta ja siellä tapahtuvasta työskentelystä sekä itsenäisestä- että parityöskentelystä.

Työelämäyhteydet

Opintojaksotehtävä toimeksiantaja Hungry for Finland

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksotehtävä ja yksilötehtävät, ei tenttiä.

Kansainvälisyys

Ruokamatkailustrategia ja tuotesuositukset huomioivat kansainvälisen matkailijan asiakasprofiilit.

Oppimistehtävät

Yksilötyöt
TH 1. Ennakkotehtävä: Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuosituksista
TH 2: Parhaat palat pääkaupunki seutua

Parityö: Ruokamatkailureitti

Tuntityöskentely: kotitehtävien purku, pohdinta-, pari- ja ryhmätyöskentely sekä työpajatyöskentely

Arviointitavat

Opintojakso koostuu lähiopetuksesta ja siellä tapahtuvasta työskentelystä, itsenäisestä- ja parityöskentelystä.

Yksilötyöt
TH 1. Ennakkotehtävä: Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuosituksista (Hyväksytty/hylätty)
TH 2: Parhaat palat pääkaupunki seutua (Hyväksytty/hylätty)
Parityö: Ruokamatkailureitti (50 % arvosanasta)

Tuntityöskentely: kotitehtävien purku, pohdinta-, pari- ja ryhmätyöskentely sekä työpajatyöskentely (50 % arvosanasta)

Siirry alkuun