Ruokamatkailu (5 op)

Toteutuksen tunnus: TOU2RR001-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.01.2021 - 15.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
18.01.2021 - 19.03.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 30
Koulutus
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Kristiina Havas
Sakari Ketolainen
Opintojakso
TOU2RR001

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tunnit keskiviikkoisin klo 11.00-15.00. Vuoroviikoin lähiopetusta ja Zoom-luentoja.

Viikko 1 (kalenteriviikko 3)

Ke 20.1.2021

Ryhmäytyminen

Opintojakson esittely, mitä ruokamatkailu on?

Ruokamatkailustrategia

Opintojaksotehtävän esittely ja havainnointitehtävän antaminen

Viikko 2 (kalenteriviikko 4)

Ke 27.1. Zoom-luennot

Havainnointitehtävien esitykset

Innovointitehtävän antaminen

Elämysten tuottaminen ja palvelumuotoilu

Asiakasprofiilit

Viikko 3 (kalenteriviikko 5)

ke 3.2. L40X

Suomalainen ruoka / Finnish gastronomy

Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet

Logistiikka, tilaukset , annoskortit

viikko 4 (kalenteriviikko 6)

ke 10.2. Zoomissa

Innovointitehtävän esittely

Tarinallistaminen ruokamatkailussa

Viikko 5 (kalenteriviikko 7)

Ke 17.2. Itsenäistä työskentelyä

Vieraanvaraisuustentti (hyväksytty / hylätty). Materiaali täällä Moodlessa tentin kohdalla.

Kalenteriviikko 8

Ei opetusta - hiihdetäänhymy / tutustutaan matkailun suuralueisiin


Viikko 6 (kalenteriviikko 9)

Ke 3.3.

Tiimien työskentelyä

Viikko 7 (kalenteriviikko 10)

Ke 10.3.
Tehtävien esitykset

Viikko 8 (kalenteriviikko 11)

Ke 17.3.

Palautteet tehtävistä ja kommentit opintojaksosta

Muutokset viikkoaikatauluun mahdollisia

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
d. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/. Luettu 4.1.2021

Visit Finland / Business Finland. Ruokamatkailu. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/tuotekehitys-ja-teemat/ruokamatkailu . Luettu 5.1.2021

Visit Finland / Business Finland. Food in Finland. Luettavissa: https://www.visitfinland.com/food/ . Luettu 5.1.2021

Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028, toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf . Luettu 4.1.2021

Ruokamatkailun tuotesuositukset. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/4998b7/globalassets/julkaisut/visit-finland/tutkimukset/2020/visit_finland_ruokamatkailun_tuotesuositukset_2020.pdf . Luettu 4.1.2021

Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://www.e-julkaisu.fi/haaga-helia/evasta_matkailuun/. Luettu 27.5.2020.

Parkkinen, K., Tolonen, K. & Tuorila, H. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Porvoo.

Uusivirta, H. 1993. Suomalaisen ruokaperinteen keittokirja. WSOY. Porvoo.
Ruokamatkailun trendeistä:

Ruokamatkailu – mikä nosteessa vuonna 2020? Luettavissa: https://esignals.fi/teemat/trendit/ruokamatkailu-mika-nosteessa-vuonna-2020/#8fa3d618 . Luettu 4.1.2021

Katsaus tulevan vuoden ja vuosikymmenen ruokatrendiennusteisiin
Luettavissa: http://lahiruokaohjelma.blogspot.com/2019/12/katsaus-tulevan-vuoden-ja-vuosikymmenen.html . Luettu 4.1.2021

Tikka, M. Vastuullinen ruokareitti Helsinkiin Tripsteri-matkamedian lukijoille. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/ruokamatkailu-kehitt%C3%A4%C3%A4-vastuullinen-ruokareitti-helsinkiin . Luettu 4.1.2021

Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderyhmäopas matkailuyrityksille. Luettavissa:
https://www.businessfinland.fi/globalassets/tunne-asiakkaasi---kohderyhmaopas-matkailuyrityksille---visit-finland.pdf . Luettu 4.1.2021

Paikallisia elintarvikeyrityksiä, lähi- ja luomutuotteita. Luettavissa: https://aitojamakuja.fi/. Luettu 4.1.2021

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus ja Zoom-luennot.
Opiskelijoiden ryhmäprosessin ohjaus.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Vieraanvaraisuustentti 17.2.

Oppimistehtävät

Ruokamatkailutehtävä
Havainnointitehtävä
Innovointitehtävä

Arviointitavat

Tehtävien arviointikriteerit esitelty tehtävien ohjeistuksissa

Go back to top of page