Ruoka matkailuliiketoiminnan osana Suomessa (5 op)
Toteutuksen tunnus: TOU1RL010-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 13.06.2022 - 19.08.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 22.08.2022 - 16.12.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Sini Garam
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
RLM24RLM24 Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma, aikuiset
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- TOU1RL010
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Ti 30.8.2022 klo 9.00- 13.45 luokka G318
Opintojakson esittely, mitä ruokamatkailu on?
Ruokamatkailustrategia
Opintojaksotehtävän esittely ja havainnointitehtävän antaminen
Ryhmäytyminen
Palvelumuotoilu opintojaksotehtävän työkaluna
Ti 13.9.2022 klo 11.00- 13.45 luokka G318
Havainnointitehtävien esitykset (max 10 min)
Innovointitehtävän antaminen
Elämysten tuottaminen ja palvelumuotoilu
Asiakasprofiilit
Ti 4.10.2022 klo 11.30- 13.45 luokka G318
Innovointitehtävän esitykset
Suomalainen ruoka / Finnish gastronomy
Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet
Pe 4.11.2022 klo 9.00- 13.45 opetuskeittiö Nuijamies
Tarinallistaminen ruokamatkailussa
Ryhmäkohtainen sparraus - tehtävän välitsekkaus
Vieraanvaraisuustentti (hyväksytty / hylätty). Materiaali Moodlessa tentin kohdalla.
Pe 25.11.2022 klo 9.00-13.45 luokka G318
Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet käytännössä
Tilaustarjoilu (toiminnallinen harjoitus)
Ateriapalvelut eri toimintaympäristössä
La 26.11.2022 klo 12.30- 17.00 luokka 1005 Pasilan kampus
Tehtävien esitykset ja opintojakson koonti
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Moodlessa oleva aineisto ja linkit
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opiskelijan ajankäyttö moduulin aikana
5 op.=135 h
-lähiopetus 25 h
-Opintojaksotehtävän tekeminen 60 h
-Opintojaksotehtävän ja sen välituotosten esittäminen 5 h
-Lähdemateriaaleihin tutustuminen 45 h
Työelämäyhteydet
Opintojakson toteutus liittyy elinkeinon kehittämiseen ja kansalliseen ruokamatkailuhankkeeseen
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Etätentti pe 4.11.2022, moodletentti 45 min
hyväksytty / hylätty
Kansainvälisyys
Käytetään ja tutustutaan kansainvälisiin toteutuksiin
Oppimistehtävät
Kehitystehtävä, joka koostuu neljästä osatehtävästä.
a) Havainnointitehtävä
b) Innovointitehtävä
c) Kehitystehtävä
d) Opintojaksotehtävän (kehitystehtävän) esittäminen
e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti
Arviointitavat
Arviointikriteerit
Opintomoduuli arvioidaan seuraavasti:
1. Opintojaksotehtävä arvioidaan seuraavasti:
a) max. 20 p. Havainnointitehtävä
b) max. 10 p. Innovointitehtävä
c) max. 60 p. Kehitystehtävä osa-alueineen ja raportti
d) max. 10 p. Esitys
e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti
Arviointiasteikko
100-93 p. 5
92-83 p. 4
82-70 p. 3
69-60 p. 2
59-52 p. 1