Vastuullinen matkailuyrittäjyys (5op)

Toteutuksen tunnus: TOU007AS2A-3008

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
23.03.2026 - 15.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Rilla Engblom
Antti Kurhinen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
REB2PC1
Restonomi, monimuoto, 2. lukukausi, Porvoo, ryhmä 1
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
TOU007AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Kuusi lähitapaamista lukujärjestyksen mukaisesti maalis-toukokuun 2026 aikana.

Intro

Tämän päivän matkailuyrittäjä ymmärtää vastuullisten toimintatapojen merkityksen tulevaisuudelle. Tällä kurssilla opit kehittämään vastuullisen matkailuyrityksen kilpailukeinoja ja ymmärrät asiakaslähtöisyyden ja laadun merkityksen. Tule tutustumaan vastuulliseen yrittäjyyteen, sillä vastuullisuus on matkailualan yritykselle kilpailuetu!

Oppimateriaalit

Oppimisalusta Moodlen materiaali.
Uusyrityskeskus: Perustamisopas uusille yrittäjille.
Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opetus suomeksi.
Blended-toteutus.
Kuusi lähitapaamista maalis-toukokuun 2026 aikana.
Ryhmä- ja yksilötehtäviä tapaamisten ulkopuolella.

Ohjaajat:
lehtori Rilla Engblom (rilla.engblom@haaga-helia.fi) ja lehtori Antti Petteri Kurhinen (antti.kurhinen@haaga-helia.fi).

Työelämäyhteydet

Opintojakso on hyvin työelämäkeskeinen:

1. Matkailuyrittäjyyden perusteet
2. Vastuullisuuden merkitys asiakkaille yrittäjyyden lähtökohtana
4. Matkailuyrityksen vastuulliset kilpailukeinot
3. Vastuullisen matkailuliiketoiminnan kehittäminen STF-polun avulla

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Kansainvälisyys

Kurssilla benchmarkataan kansainvälisiä yrityksiä.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Osaamisen näyttö. Ota yhteys opettajiin (Antti Petteri Kurhinen ja Rilla Engblom) saadaksesi lisätietoa näytöstä.

Opettajien yhteystiedot:
antti.kurhinen@haaga-helia.fi
rilla.engblom@haaga-helia.fi

Oppimistehtävät

Ennakkotehtävä, ei vaikuta arviointiin.
Yksilö/pari/ tai -ryhmätehtävä 1 (15 pistettä): Strateginen suunnittelu ja asiakkaat
Max. 2 sivun raportti.

Yksilö/pari/ tai -ryhmätehtävä 2 (25 pistettä): Yrityksen kilpailijat, vastuulliset markkinoinnin kilpailukeinot ja STF-polku
Kuvatkaa yrityksenne strategiset peruspilarit, kohderyhmät ja kilpailukeinot vastuullisuus huomioiden.
Max 3 sivun raportti.

Yksilö/pari/ tai -ryhmätehtävä1 (60 pistettä): Vastuullisen elämysalan yrityksen perustaminen
Tavoitteena on vastuullisuuden eri ulottuvuudet ja Sustainable Travel Finland –ohjelman vaatimuksen huomioonottavan uuden elämysalan yrityksen perustaminen
Yritys perustetaan eri markkinoinnin kilpailukeinojen kautta asiakastarpeet huomioiden

Tehtävä raportoidaan Powerpoint –muodossa ja esitetään muille ryhmille. Esityksessä on pakollinen läsnäolo: esitys max. 15 minuuttia, joka on tiivistetty kuvaus koko PowerPointistä.

Arviointiin vaikuttaa tehtävien lisäksi läsnäolo lähiopetuskerroilla.

Arviointitavat

Oppimistehtävien hyväksytty suorittaminen ja läsnäolo Haaga-Helia ohjeiden mukaisesti. Arvosana määräytyy tehtävistä kertyvien pisteiden perusteella. Tarkemman arviointikriteeristön löydät kurssin alussa Moodlesta.

Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään. Tällä restonomikoulutuksen monimuotototeutuksella noudatamme 33 % rajaa 25 %:n sijaan. Tämä on hyvä tietää, kun suunnittelet läsnäolojasi.

Siirry alkuun