Matkailuliiketoiminnan tuottojohtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: TOU001AS3A-3006

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
23.03.2026 - 15.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Kati Naumanen
Ulla Kuisma
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
TOU001AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tarkennetaan opintojen alussa.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1. Kontaktiopetus

Intro

Matkailuyrityksen kannattavan liiketoiminnan kulmakivi on osaava tuottojohtaminen yhdistettynä tiedolla johtamiseen. Tämä kurssi perehdyttää tuottojohtamisen periaatteisiin ja siihen miten tuottojohtamisella luodaan kannattavuutta ja kilpailuetua. Tuottojohtamisen osaaja puolestaan on matkailuyrityksen tärkeä voimavara.

Oppimateriaalit

Huefner, R. 2015. Revenue Management: A Path to Increased Profits, Second Edition.

Kotler, P. Bowen, J. & Makens, J. 2014 or 2017. Marketing for Hospitality & Tourism.

Tranter, K., Stuart-Hill, T. & Parker, J. 2008 or 2013. An Introduction to Revenue Management for the Hospitality Industry. Published in print and as e-publication.

Articles and publications provided during the course.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Kontaktiopetus.
Itsenäinen opiskelu sekä oppimis- ja ryhmätehtävät.
Opetuksessa käytetään osallistavia ja soveltavia oppimismenetelmiä ja itsenäisen työskentelyn ohjausta.

Työelämäyhteydet

Opintojaksolla käytetään työelämään liittyviä esimerkkejä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tarkentuu opintojen alussa.

Kansainvälisyys

Opintojaksolla käytetään alan kansainvälistä aineistoa, kirjallisuutta ja esimerkkejä.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Näyttö.

Oppimistehtävät

Ryhmätehtävät
Revenue Management -tehtävä.
Tentti
Tarkennetaan opintojen alussa.

Arviointitavat

Tarkennetaan opintojen alussa.

Go back to top of page