Matkailuliiketoiminnan tuottojohtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: TOU001AS3A-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 23.03.2026 - 15.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Kati Naumanen
- Ulla Kuisma
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- TOU001AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Tarkennetaan opintojen alussa.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1. Kontaktiopetus
Intro
Matkailuyrityksen kannattavan liiketoiminnan kulmakivi on osaava tuottojohtaminen yhdistettynä tiedolla johtamiseen. Tämä kurssi perehdyttää tuottojohtamisen periaatteisiin ja siihen miten tuottojohtamisella luodaan kannattavuutta ja kilpailuetua. Tuottojohtamisen osaaja puolestaan on matkailuyrityksen tärkeä voimavara.
Oppimateriaalit
Huefner, R. 2015. Revenue Management: A Path to Increased Profits, Second Edition.
Kotler, P. Bowen, J. & Makens, J. 2014 or 2017. Marketing for Hospitality & Tourism.
Tranter, K., Stuart-Hill, T. & Parker, J. 2008 or 2013. An Introduction to Revenue Management for the Hospitality Industry. Published in print and as e-publication.
Articles and publications provided during the course.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Kontaktiopetus.
Itsenäinen opiskelu sekä oppimis- ja ryhmätehtävät.
Opetuksessa käytetään osallistavia ja soveltavia oppimismenetelmiä ja itsenäisen työskentelyn ohjausta.
Työelämäyhteydet
Opintojaksolla käytetään työelämään liittyviä esimerkkejä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tarkentuu opintojen alussa.
Kansainvälisyys
Opintojaksolla käytetään alan kansainvälistä aineistoa, kirjallisuutta ja esimerkkejä.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Näyttö.
Oppimistehtävät
Ryhmätehtävät
Revenue Management -tehtävä.
Tentti
Tarkennetaan opintojen alussa.
Arviointitavat
Tarkennetaan opintojen alussa.