Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmät (3 op)

Toteutuksen tunnus: TKI1HA001-3028

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.01.2021 - 26.03.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
29.03.2021 - 21.05.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 42
Koulutus
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
Opettajat
Kristiina Adamsson
Saija Laitinen
Ryhmät
ONLINE
Verkkototeutus
Opintojakso
TKI1HA001

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Perjantaisin klo 8.15-10.45
Opintojakso vaatii viikoittaista tekemistä lähiopetuksen ulkopuolella.

9.4.2021 Opintojakson suunnitelma ja tavoite, tehtävien esittely, tutkimus-, kehittämis- ja innovointityö alalla, innovointi- ja kehittämismenetelmät
Vierailijana tutkimuspäällikkö Petteri Ohtonen, Haaga-Helian kaupallisista palveluista

16.4.2021 Tutkimus- ja kehittämishankkeen suunnittelu, tutkimuksen etiikka

23.4.2021 Tiedonhaku, tietolähteet ja kriittinen arviointi
Vierailijana tietoasiantuntija Katri Hollo, Haaga-Helian kirjastosta

30.4.2021 Kvalitatiiviset tutkimusmenetelmät

7.5.2021 Kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät

14.5.2021 Tutkimustulosten havainnollistaminen, tutkimuksen luotettavuus

21.5.2021 Tutkimuksen raportointi, restonomin opinnäytetyö, tentti

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. lähiopetus noin 8 kertaa ja ryhmätehtävät
b. Lähiopetus noin 4 kertaa ja yksilötehtävät

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro. Helsinki. Luettavissa: https://www.ellibslibrary.com/haagahelia/9789526350844. Luettu: 23.3.2021.

Opinnäytetyökoordinaattorit 2021.Opinnäytetyöohje. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy. Helsinki. Luettavissa: https://student.home.haaga-helia.fi/delegate/desktop_web_content_attachment/attachment/1202. Luettu: 25.3.2021.

Luentomateriaali Moodlessa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opetus Zoomissa perjantaisin klo 8.15-10.45.

Opintojakson suorituksena on 3-8 tehtävän tekeminen ja palautus Moodleen viikoittain. Jokaiselle viikolle on viikkotehtävä, joka tehdään kolmen hengen ryhmätyönä. Viikoittainen palautuspäivä on keskiviikko. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.

Tentti Moodlessa.
Sähköposti: kristiina.adamsson@haaga-helia.fi / saija.laitinen@haaga-helia.fi

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti Moodlessa 21.5.2021
Tentin voi uusia kahden seuraavan periodin aikana.

Kansainvälisyys

Kansainväliset alan tietolähteet

Oppimistehtävät

Tehtävät:

1. Tee visuaalinen esitys yhdestä valitsemasta kehittämis- tai innovointimenetelmästä PowerPoint-esityksenä. Palautus viimeistään ke 14.4. max 10 p. (Kolmen hengen tiimitehtävä).

2. Valitse Theseuksesta oman alasi opinnäytetyö, kuvaa sen suunnittelu sekä sanallisesti että visuaalisesti (esim. aikajana, prosessikuvaus), laajuus noin 2 x A4, palautus ke 21.4. mennessä, max. 10 p. (Kolmen hengen tiimitehtävä).

3. Hae tehtävässä määritellystä aihealueesta lähdeaineistoa ja arvioi kriittisesti lähteiden luotettavuutta. palautus ke 28.4. mennessä, max 15 p. Tämän tehtävän tekeminen tukee merkittävästi tehtävää 4. (Kolmen hengen tiimitehtävä).

4. PAKOLLINEN TEHTÄVÄ: Haastattelutehtävä. Tutkimusmenetelmien tiedonkeruuseen tutustuminen, palautus ke 12.5. mennessä, max. 25 p. Tämä pakollinen osa opintojaksoa. (Kolmen hengen tiimitehtävä).

Laadullinen tutkimus: tehkää 1 haastattelu/ ryhmän jäsen (yhteensä 3 haastattelua) liittyen ravintolapalvelujen käyttämiseen COVID-19-pandemia aikana, nauhoittakaa haastattelut ja litteroikaa ne.

5. PAKOLLINEN TEHTÄVÄ: Kvantitatiivinen eli määrällinen tutkimus: tee tehtävä Moodlessa (tehtävä toteutettu tenttimuotoisena), suoritettava viimeistään ke 12.5., max 10 p. Tämä pakollinen osa opintojaksoa. Yksilötehtävä.

6. Tee annetusta materiaalista kuvioita, taulukoita ja modernia infografiikkaa. Palautus viimeistään ke 19.5. max 15 p. (Kolmen hengen tiimissä)

7. PAKOLLINEN TEHTÄVÄ. Monivalintatentti Moodlessa tutkimus-, kehittämis- ja innovointimentelmistä pe 21.5.2021, max 15 p. (Yksilötehtävä)

Bonustehtävä, palautus Moodleen viimeistään su 23.5.2021 (Kolmen hengen tiimissä tai yksilötehtävä). Laadullisen aineiston analysointi teemoittelemalla, laajuus 2-3 x A4, max 15 p.

Arviointitavat

Opettajat arvioivat tehtävät ja tentin. Tehtävien arviointikriteerit on kerrottu tehtävänannoissa. Tentissä on monivalintatehtäviä, jotka ovat oikein (= 1 p.) tai väärin (= 0 p.)

Tehtävistä saa maksimissaan 85 pistettä (mahdollinen bonus 15 p.) ja tentistä 15 pistettä.
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1

Siirry alkuun