Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmät (3op)

Toteutuksen tunnus: TKI1HA001-3019

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
17.06.2019 - 23.08.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.08.2019 - 11.10.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 42
Koulutus
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
Opettajat
Kristiina Adamsson
Saija Laitinen
Ryhmät
RR18SE
RR18SE Ruokatuotannon johtamisen ko, 2018 aloittaneet
Opintojakso
TKI1HA001

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Perjantaisin klo 11.15-14.00
Opintojakso vaatii viikoittaista tekemistä lähiopetuksen ulkopuolella.
23.8.2019
Opintojakson suunnitelma ja tavoite
Opintojaksotehtävän aloittaminen ja ryhmäytyminen
Aiheeseen tutustuminen ruokamatkailuun liittyvän tehtävän avulla, tehdään tunneilla (omat läppärit mukaan, yksilötehtävä, joka palautetaan Moodleen 24.8.)
Opinnäytetyö ja tutkimusraportin rakenne

30.8.2019
Tutkimus- ja kehittämishankkeen suunnittelu
Laaditaan tutkimussuunnitelma tunneilla (omat läppärit mukaan), tutkimussuunnitelma palautetaan 2.9. mennessä
Kehittämis- ja innovointimenetelmiä (esitykset annetuista aiheista)

6.9.2019
Tietoperusta: olemassa olevaa tutkittua tietoa oman tutkimustyön perustaksi, tietoperustan palautus 9.9. mennessä
Tiedonhaku, tiedonlähteet ja niiden kriittinen arviointi
Tutkimuksen etiikka

13.9.2019
Kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset menetelmät tutkimuksessa
Kyselylomakkeen laatiminen, Webropoliin tutustuminen

20.9.2019
Kvantitatiiviset eli laadulliset menetelmät tutkimuksessa
Haastattelurungon laatiminen
Havainnointi tutkimusmenetelmänä
Laadullisen aineiston analysointi

27.9.2019
Tuo tunnille kyselylomake tai haastattelurunko kommentoitavaksi!
Tutkimuksen toteutuksen raportointi (kuinka tutkimus toteutettiin), tutkimuksen luotettavuus, tulosten havainnollistaminen kuvioiden ja taulukoiden avulla

4.10.2019
Kyselyt ja haastattelut on oltava tehty! Kerätyn aineiston analysointi, tutkimuksen tulosten raportointi

11.10.2019
Videoesityksen tekeminen (tallennetaan Kalturaan) – ei lähiopetusta

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. lähiopetus noin 8 kertaa ja ryhmätehtävät
b. Lähiopetus noin 4 kertaa ja yksilötehtävät

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

LAB8 Service Experience Laboratory 2019. TOOLKIT – 42 työkalua palveluiden ja elämyksien kehitykseen. Luettavissa: http://www.lab8.fi/tool-factory. Luettu: 12.8.2019.
Opinnäytetyökoordinaattorit 2019. Raportointi ja opinnäytetyö Haaga-Heliassa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy. Helsinki. Luettavissa: https://mynet.haaga-helia.fi/opiskelu/opinnaytetyo-amk/raportointiohjeet/Pages/default.aspx. Luettu: 14.8.2019.
Osoitetuin kohdin: Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro. Helsinki.
Luentomateriaali Moodlessa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus perjantaisin klo 11.15-14.00.
Toimeksiantona tehdään minitutkimuksia Suomen ruokamatkailun tulevaisuudesta. Toimeksiantaja on Haaga-Helian ruokamatkailuhanke. Harjoittelemme samalla tutkimustyyppistä opinnäytetyötä
Videoesitys opintojaksotehtävästä.
Tentti Examissa.
Pienryhmäohjaus lähiopetuksen yhteydessä.
Sähköposti: kristiina.adamsson@haaga-helia.fi / saija.laitinen@haaga-helia.fi

Työelämäyhteydet

Opintojaksotehtävä on toimeksianto Haaga-Helian ruokamatkailuhankeelta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti tehdään Examissa 1.10.-18.10.2019 .
Tentin voi uusia kahden seuraavan periodin aikana.
Kirjallinen raportti opintojaksotehtävästä palautetaan viimeistään 13.10.2019 mennessä, samoin videoesitys

Kansainvälisyys

Kansainväliset alan tietolähteet

Oppimistehtävät

Toimeksiantona tehdään minitutkimuksia Suomen ruokamatkailun tulevaisuudesta Toimeksiantaja on Haaga-Helian ruokamatkailuhanke. Harjoittelemme samalla tutkimustyyppistä opinnäytetyötä.

Arviointitavat

Opettajat arvioivat opintojaksotehtävän ja tentin. Tehtävän arviointikriteerit on kerrottu erillisessä tehtävänannossa. Opintojaksotehtävä sisältää myös itsearviointia. Tentissä on monivalintatehtäviä, jotka ovat oikein (= 1 p.) tai väärin (= 0 p.)
Opintojaksotehtävä ja tentti on suoritettava hyväksytysti.
Tutkimustehtävästä (ryhmätehtävä) saa maksimissaan 70 pistettä (mahdollinen bonus 10 p.) ja tentistä 30 pistettä.
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1
Tehtävän arviointikriteerit on kerrottu erillisessä tehtävänannossa.

Siirry alkuun