Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmät (3op)
Toteutuksen tunnus: TKI1HA001-3014
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 17.06.2019 - 25.10.2019
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 21.10.2019 - 13.12.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 30
- Koulutus
- HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Kristiina Adamsson
- Saija Laitinen
- Opintojakso
- TKI1HA001
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Perjantaisin klo 11.15.-13.45.
Opintojakso vaatii viikoittaista tekemistä lähiopetuksen ulkopuolella.
25.10.2019
Opintojakson suunnitelma ja tavoite
Opintojaksotehtävän aloittaminen ja ryhmäytyminen
Tutkimus- ja kehittämishankkeen suunnittelu
Opinnäytetyö ja tutkimusraportin rakenne
1.11.2019
Laaditaan tutkimussuunnitelma tunneilla (omat läppärit mukaan), tutkimussuunnitelma palautetaan 5.11. klo 9 mennessä
Kehittämis- ja innovointimenetelmiä (esitykset annetuista aiheista)
8.11.2019
Tietoperusta: olemassa olevaa tutkittua tietoa oman tutkimustyön perustaksi, tietoperustan palautus 15.11. mennessä
Tiedonhaku, tiedonlähteet ja niiden kriittinen arviointi
Tutkimuksen etiikka
15.11.2019
Kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset menetelmät tutkimuksessa
Haastattelurungon laatiminen
Havainnointi tutkimusmenetelmänä
Laadullisen aineiston analysointi
22.11.2019
Tuo tunnille haastattelurunko kommentoitavaksi!
Kvantitatiiviset eli määrälliset menetelmät tutkimuksessa
Kyselylomakkeen laatiminen, Webropoliin tutustuminen, omat läppärit mukaan!
29.11.2019
Tutkimuksen toteutuksen raportointi (kuinka tutkimus toteutettiin), tutkimuksen luotettavuus, tulosten havainnollistaminen kuvioiden ja taulukoiden avulla.
6.12.2019
Itsenäisyyspäivä
13.12.2019
Videoesityksen tekeminen (tallennetaan Onedrive -kansioon) – ei lähiopetusta
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. lähiopetus noin 8 kertaa ja ryhmätehtävät
b. Lähiopetus noin 4 kertaa ja yksilötehtävät
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
LAB8 Service Experience Laboratory 2019. TOOLKIT – 42 työkalua palveluiden ja elämyksien kehitykseen. Luettavissa: http://www.lab8.fi/tool-factory. Luettu:12.8.2019.
Opinnäytetyökoordinaattorit 2019. Ohje pitkien raporttien laatimiseen. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy. Helsinki. Luettavissa: https://mynet.haaga-helia.fi/opiskelu/opinnaytetyo-amk/raportointiohjeet/Pages/default.aspx. Luettu:12.8.2019.
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro. Helsinki.
Luentomateriaali Moodlessa.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus perjantaisin klo 11.15-13.45.
Opintojaksotehtävänä on minitututkimus aiheesta: " Restonomien uratarinat".
Videoesitys opintojaksotehtävästä.
Tentti Examissa.
Pienryhmäohjaus lähiopetuksen yhteydessä.
Sähköposti: kristiina.adamsson@haaga-helia.fi / saija.laitinen@haaga-helia.fi
Työelämäyhteydet
Opintojaksotehtävän toimeksiantajana on Haaga 50 vuotta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti tehdään Examissa 29.11-10.12.2019.
Tentin voi uusia kahden seuraavan periodin aikana.
Kirjallinen raportti ja videoesitys opintojaksotehtävästä palautetaan 15.12. mennessä.
Kansainvälisyys
Kansainväliset alan tietolähteet
Oppimistehtävät
Toimeksiantona tehdään minitutkimuksia aiheesta: ”Restonomien uratarinat”. Toimeksiantaja on Haaga 50 vuotta. Harjoittelemme samalla tutkimustyyppistä opinnäytetyötä.
Arviointitavat
Opettajat arvioivat opintojaksotehtävän ja tentin. Tehtävän arviointikriteerit on kerrottu erillisessä tehtävänannossa. Opintojaksotehtävä sisältää myös itsearviointia. Tentissä on monivalintatehtäviä, jotka ovat oikein (= 1 p.) tai väärin (= 0 p.)
Opintojaksotehtävä ja tentti on suoritettava hyväksytysti.
Tutkimustehtävästä (ryhmätehtävä) saa maksimissaan 70 pistettä (mahdollinen bonus 10 p.) ja tentistä 30 pistettä.
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1
Tehtävän arviointikriteerit on kerrottu erillisessä tehtävänannossa.